Egy teljes hétre autójában rekedt egy idős férfi Kaliforniában: ezzel tartotta életben magát

Forrás: AFP/Stringer / SOOC/Stringer -
Kalifornia hóvihar keksz autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csaknem egy teljes hétre autójában rekedt egy idős férfi a hóvihar sújtotta Kaliforniában: ez idő alatt kekszeken, édességeken és péksüteményeken élt.

A 81 éves férfi, aki korábban az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) munkatársa volt, a CNN televíziónak nyilatkozva elmesélte, hogy február végén indult útnak autóval Kalifornia keleti részéből Nevada felé.

Úgy számította, hogy még éppen el tudja kerülni a közelgő hóvihart, ezért egy vékony széldzsekinél nem is vitt magával melegebb öltözéket. A Death Valley (Halál-völgy) nemzeti parktól északnyugatra azonban autójával a hóban rekedt.

A kép illusztráció Forrás: AFP/Stringer / SOOC/Stringer

Az ítéletidőben egy törölközővel és egy vékony paplannal igyekezett magát melegen tartani, csak időnként indította be az autóját, hogy bekapcsolhassa a fűtést.

A hőmérséklet a hóviharok idején mínusz tíz fokig is csökkent abban a térségben.

Február utolsó és március első napjaiban jelentős mennyiségű hó hullott Kaliforniában, San Franciscóban rekordhideget mértek, fagypont alá süllyedt a hőmérséklet. A havazás miatt az államban több helyen utakat kellett lezárni és áramkimaradások is voltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.