"Nem harcoltam, csak lefagytam" - szexuális zaklatásáról vallott Brooke Shields

Forrás: Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres/AFP -
színésznő Brooke Shields Hollywood szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brooke Shields színésznőt több mint 30 évvel ezelőtt zaklatták szexuálisan. Önmagát hibáztatta azért, ami történt, a fájdalmas emlékeket pedig azért idézi fel, mert szeretne ezzel másokon segíteni.

Több mint 30 évvel ezelőtt Brooke Shields színésznőt szexuálisan bántalmazta egy befolyásos hollywoodi vezető. Ám ő egy szót sem mert szólni a történtekről. "Senki sem fog hinni nekem" - gondolta akkor. "Az emberek akkoriban nem hitték el ezeket a történeteket. Azt hittem, soha többé nem fogok dolgozni" - árulta el Brooke Shields.

Ezt a történetet a közelgő kétrészes dokumentumfilme részeként osztotta meg a nyilvánossággal. A Brooke Shields: Pretty Babyt április 3-án mutatják be, a filmben egyedülálló betekintést kapunk a színésznő életébe, aki már egészen fiatalon, 12 évesen olyan szexualizált szerepet kapott, mint a Pretty Baby (Csinos kislány), amelyben egy gyermekprostituáltat alakít.

Brooke Shields színésznőt több mint 30 évvel ezelőtt zaklatták szexuálisan Forrás: Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres/AFP

A szexuális zaklatásról azt mondja, csoda, hogy túlélte. "Sokáig tartott, amíg feldolgoztam. Most dühösebb vagyok, mint akkor. Ha félsz, jogosan félsz. Ezek ijesztő helyzetek. Nem is kell erőszakosnak lenniük ahhoz, hogy félelmetesek legyenek" - mondta a színésznő, aki akkoriban végzett a Princeton Egyetemen. Egy hollywoodi vezetővel találkozott, azt hitte, az illető munkát ajánl neki, amit akkoriban nem igazán kapott. A vacsora után az illető felhívta a szállodai szobájába, hogy onnan hívjon magának taxit. Ekkor támadta meg a színésznőt. "Nem harcoltam, csak lefagytam" - mondta Shields.

"Folyton azt mondogattam: nem kellett volna ezt tennem. Miért mentem fel vele? Nem kellett volna meginnom azt az italt a vacsoránál" - árulta el a színésznő, aki csak egyetlen embernek számolt be a vele történtekről, egykori biztonsági tanácsadójának, Gavin de Beckernek. Most azért osztja meg a történetét, hogy azok, akik hasonló szörnyűségen mentek keresztül, ne érezzék magukat egyedül - írja a People.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.