Évekig bántalmaztak és szexuálisan zaklattak egy mentálisan beteg kislányt egy újpesti gyermekotthonban

Újpest gyermekotthon bántalmazás szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az anya felügyeleti jogát elvették, így nem hozhatja ki az intézetből 13 éves kislányát, pedig évekig bántalmazták és zaklatták.

Elkeseredésében a nyilvánossághoz fordult az az anya, aki nem tudja kihozni 13 éves, mentálisan sérült lányát abból az újpesti nevelőotthonból, ahol évekig bántották. A Tények úgy tudja,hogy az ápolója többször a gyermek bugyijába nyúlt, és a melleit fogdosta. Az anya már korábban tudomást szerzett a zaklatásról, jelezte is az intézmény felé, de senki sem hallgatott rá. A pedofil gondozót végül az egyik kollégája rajtakapta, majd feljelentést tettek ellene. Ennek már két éve, de a kislány még mindig ott él. Az anya három éve próbálja visszaszerezni gyermeke felügyeleti jogát.

"Lelki bántalmazások, fizikai, szexuális bántalmazások... nevelők részéről is. Még a kezdetekkor, mikor bekerültünk, a növendékek részéről is folyamatos volt. Fotókat készítettem a kislány testéről, tele volt zúzódásokkal" - mesélte az édesanya a Tények kameráinak.

A kislány állapota egy epilepsziás roham után kezdett romlani, amit a zaklatás idézett elő. Speciális ellátásra lenne szüksége, amit ebben az intézményben nem kap meg. Az édesanyának jogi segítségre lenne szüksége, hogy máshová vihesse a gyermeket.

A pedofil ápolót a fővárosi főügyészség a felügyelete és gondozása alatt álló, akaratnyilvánításra képtelennek minősülő kiskorú sérelmére elkövetett, szexuális erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. Emellett pedig eltilthatják minden olyan munkavégzéstől, amely gyermekekkel kapcsolatos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.