A befagyott Bering-tengeren tett meg 240 kilométert egy ausztrál juhászkutya

Forrás: Wikimedia Commons -
juhászkutya Alaszka Bering-tenger
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mintegy 240 kilométert tett meg a befagyott Bering-tengeren egy elcsavargott ausztrál juhászkutya, amely két harapásnyomtól eltekintve egy hónap után épségben térhetett haza gazdáihoz Alaszkába.

Az egyéves Nanuq, aki gazdáival Gambellben él, márciusban szökött meg a Szent Lőrinc-szigeti Savoongából, ahol a család látogatóban járt. Nanuq a család másik, Starlight nevű kutyájával együtt tűnt el. Starlight két és fél hét elteltével előkerült, de Nanuq nélkül - számolt be róla egy anchorage-i újság.

Újabb egy héttel később azonban a család arról értesült, hogy a 240 kilométerre fekvő Walesben, a befagyott Bering-tenger partján láttak egy Nanuqra hasonlító kutyát.

A befagyott Bering-tengeren tett meg 240 kilométert egy ausztrál juhászkutya Forrás: Wikimedia Commons

Mint Mandy Iworrigan, a kutya gazdája elmondta, amikor a közösségi médiában meglátta a képét, alig hitt a szemének. "Azt gondoltam: nem hiszem el. Ez a mi kutyánk. Mit keres Walesben?" - magyarázta.
Iworrigan hozzátette: nem tudja, hogyan kerülhetett Nanuq Walesbe, talán elmozdult vele a jég, mikor vadászott. Mint mondta, valószínűleg madarakat vagy fókát fogott, hogy enni tudjon.

A kutyán két harapásnyomot találtak, amit a gazdája szerint rozsomák, fóka vagy egy kis jegesmedve okozhatott, de ettől eltekintve jó állapotban került meg. Az elkódorgott kutyát repülővel szállították haza. Az örömteli találkozást Savoongában a gép leszállása után Iworrigan le is videózta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.