Tragikus lavinabalesetben vesztette életét több leendő hegyivezető

Forrás: pixabay.com -
halál vezető lavinabaleset hegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megtalálták annak a három olasznak a holttestét, akit csütörtökön temetett maga alá egy lavina az észak-olaszországi Valle d'Aosta tartomány északnyugati részén, a francia határ közelében - közölték a helyi hatóságok.

Az áldozatok között van Lorenzo Holzknecht 39 éves alpesisí-bajnok, Sandro Dublanc síoktató és egy 37 éves rendőr, Elia Meta. Mindhárman éppen egy hegyitúra-vezetői tanfolyamon vettek részt, amikor a lavina elsodorta őket.

Képünk illusztráció Forrás: pixabay.com

A lavina a Punta Goletta csúcs közelében temette maga alá az áldozatokat. A csoport 49 éves vezetőjének sikerült kimenekülnie, és ő riasztotta a mentőket. A mentést nehezítette a rossz időjárás, ami miatt csütörtökön este fel is kellett függeszteni. A holttesteket végül péntek reggel találták meg, és mentőhelikopterrel szállították az Aosta-völgyben fekvő Saint Christophe-ba, ahol azonosították az elhunytakat - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.