Világszám - 40 méter magasan, több mint 300 méter hosszan biztosítás nélkül sétált át a Duna felett a világhírű magyar artista

artista artistaművészet Simet László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Világszenzáció történt szombaton Budapesten. Ifjabb Simet László világhírű artista az erős szél ellenére 40 méter magasan, több mint 300 méter hosszan sétált át a Duna felett, biztosítás nélkül. 

A 63 éves artistaművész szinte minden kontinensen fellépett már a világon. 2019-ben megdöntötte saját magassági rekordját Kínában, ám azt mondta, a mostani produkció a legkülönlegesebb számára.

„Én magyar vagyok, pesti srác vagyok, itt születtem Budapesten, és ennél szebb dolgot nem lehet csinálni. Ennél magasztosabb, fenségesebb dolgot egy kötéltáncosnak, hogy átmegy a város közepén a Duna fölött, ennél nem létezik komolyabb és szebb dolog" – nyilatkozta.

"A produkció sapatmunka volt, több száz ember dolgozott rajta, a hajósoktól a darusokig, az artistaképzős fiataloktól, a műszakis kollégákig, bebizonyítottuk, hogy mi magyarok össze tudunk fogni, és meg tudjuk valósítani a lehetetlent" – mondta a Híradónak Fekete Péter, a Cirkuszművészeti Központ főigazgatója.

Több ezren követték a lélegzetelállító produkciót a budai és a pesti rakparton, majd lent sokan a nyakába ugrottak és mindenki gratulált a világra szóló produkcióhoz, amit itt meg is nézhetsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.