Három embert temetett maga alá a lavina - éppen egy hegyitúra-vezetői tanfolyamon vettek részt

lavina Olaszország halálos baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megtalálták annak a három olasznak a holttestét, akit csütörtökön temetett maga alá egy lavina az észak-olaszországi Valle d'Aosta tartomány északnyugati részén, a francia határ közelében - közölték a helyi hatóságok.

Az áldozatok között van Lorenzo Holzknecht 39 éves alpesisí-bajnok, Sandro Dublanc síoktató és egy 37 éves rendőr, Elia Meta. Mindhárman éppen egy hegyitúra-vezetői tanfolyamon vettek részt, amikor a lavina elsodorta őket.

Forrás: Shutterstock


A lavina a Punta Goletta csúcs közelében temette maga alá az áldozatokat. A csoport 49 éves vezetőjének sikerült kimenekülnie, és ő riasztotta a mentőket. A mentést nehezítette a rossz időjárás, ami miatt csütörtökön este fel is kellett függeszteni. A holttesteket végül péntek reggel találták meg, és mentőhelikopterrel szállították az Aosta-völgyben fekvő Saint Christophe-ba, ahol azonosították az elhunytakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.