Kilátástalannak érezte az életét - a 14. emeletről akart leugrani egy zuglói nő

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
öngyilkossági kísérlet öngyilkosság Zugló öngyilkossági szándék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi médiában írt beszámolót a drámai eseményekről, melyeket a zuglói asszonnyal éltek át. 

Április 13-án délután egy férfi hívta a rendőröket, aki baljós előjeleket talált otthonában, melyek arra utaltak, hogy a felesége megpróbált öngyilkosságot elkövetni, ám az asszony nem volt a lakásban.

Bécsi Zoltán főtörzsőrmester így emlékezett a látványra, ami kiérkezésükkor fogadta őt és kollégáit:

"A lakásban a vízzel teleeresztett kádban bedugott hajszárítót talált, aztán véres kést, összevérzett ruhadarabokat. Tankönyvi jelei annak, hogy valaki igencsak erősen foglalkozott a végzetes önsorsrontás gondolatával. Holttest hiányában volt remény, hogy életben van az elkeseredett asszony, bár az nem volt egészen megnyugtató, hogy senki nem tudta, hol lehet, telefonját nem vette fel. A környéken kezdtük meg keresését, amikor a Kassai téri 17 emeletes toronyházból kapott ügyeletünk egy hívást: az egyik 14. emeleti lakó jelezte, hogy közvetlenül saját bejárati ajtaja mellett, a folyosó ablakában egy nőt lát – a falon kívül, a rácson függeszkedve."

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A nő 50 méter magasról lógott a levegőbe, a teste az eggyel alatta lévő emelet magasságában volt, így a rendőrök leguggolva meg tudták ragadni a csulóit, és úgy tartották őt.

"Egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy bilinccsel rögzítem – nyilván; saját érdekében – de mivel egy kimondottan filigrán, vékonycsontú asszonyról volt szó, akinek átlagosnál kisebb, keskenyebb kézfejére rácsúszott kabátujja, így őt biztonsággal a bilinccsel „rögzíteni" jóformán lehetetlen lett volna. Tartottuk, ahogy tudtuk, én fejjel támasztottam ki magamat a korláthoz, a homlokomba szépen bele is vájódott a vastraverz, akkor mondjuk ez éppen sokadlagos probléma volt" - idézi a poszt Tóth Martin főtörzsőrmestert.

Poór Tibor főtörzsőrmester a második hullámban érkezett a helyszínre, s látva a 14. emeleti helyzetet, lerohant egy szinttel lejjebbre, és onnan segített bajtársainak megmenteni a nőt.

"Ablak ki, átkaroltam a nő törzsét, felordítottam, hogy fogom, abban a pillanatban ők elengedték, én meg berántottam a folyosóra. Korábbi, jóformán önkívületi, sokkos állapota átváltott, elcsendesedett, együttműködővé vált: a biztonság kedvéért azért fogtam, nehogy ismét meggondolatlanságba csapjon át. Másodperceken belül megjelentek kollégáim, első mozzanatként bezárták a kitárt ablakot, majd együttesen lekísértük a földszintre a nőt" - olvasható a főkapitányság bejegyzésében.

Ezek után a kétségbeesett asszonyt először az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe szállították, majd a Nyírő Gyula Kórház Pszichiátriai Osztályára vitték tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.