Ötéves gyermekének halálát okozta a targoncájával egy zalai férfi

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt -
kisfiú Zala targonca halálos baleset
Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki a zalaegerszegi munkahelyére bevitt ötéves gyermekének halálát okozta a targoncájával - tájékoztatta a Zala Vármegyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

A vádirat szerint a férfi 2021 óta tevékenykedett targoncavezetőként egy zalaegerszegi cégnél, ahol tavaly augusztusban egy este túlórában dolgozott, a telephelyre pedig magával vitte két kiskorú gyermekét is.

A vádlott a targoncával egy 12 méter hosszúságú, több mint két tonna súlyú betonacél köteget emelt fel, de a rakományt nem az előírásoknak megfelelően rögzítette, és nem győződött meg arról, hogy más nem tartózkodik az emelőgép környezetében.

Ötéves gyermekének halálát okozta a targoncájával egy zalai férfi Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Bockwoldt

Amikor a targoncával elindult, észlelte, hogy a közelben van az ötéves fia, de ezzel egy időben a rakománya oldalra csúszott, elszakította a rögzítőhevedert, a targonca pedig az oldalára borult.
Az emelőgép fülkéjének fémváza a gyerekre borult, aki olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása után meghalt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.