Erőszakkal vádolják az ismert színész-rendezőt

Fotó: Csudai Sándor -
film erőszak metoo
Til Schweiger német színész-rendezőt nemrég megfélemlítéssel, zaklatással, erőszakos kirohanásokkal és verbális agresszióval vádolták legújabb filmje, a Manta Manta – Zwoter Teil forgatásán.

Az 59 éves filmes, akit a nemzetközi közönség leginkább Quentin Tarantino Becstelen brigantyk című alkotásából ismer, tagadja a vádakat.

A Spiegel újságíróinak mintegy ötven ember számolt be Schweiger állítólagos viselkedéséről, többek között arról, hogy többször ittasan jelent meg a forgatáson. Néhányan úgy vélik, ez a viselkedés már egy évtizede fennáll.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Claudia Roth kulturális miniszter átfogó vizsgálatot követelt a beszámolókról és kilátásba helyezte, hogy megvonja az állami támogatást azoktól a filmes produkcióktól, amelyek nem tartják be a munkavállalók védelmére vonatkozó szabályokat. Roth szerint öt évvel a #MeToo mozgalom elindulása után végre eljött az ideje, hogy Németország kulturális világa is számot vessen a problémával – írja a 24.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.