Nyolcéves kisfiú tévedt el tűzifagyűjtés közben: így élt túl két napot a vadonban

túlélő kisfiú eltévedt vadon
Eltévedt a michigani vadonban egy nyolcéves kisfiú, aki két napig csak havat evett, míg a keresőcsapatok rá nem bukkantak - írta a BBC brit műsorszolgáltató szerdán a honlapján.

Nante Niemi szombaton tűnt el tűzifagyűjtés közben. A fiú családjával egy nemzeti parkban kempingezett. Százötven ember indult Niemi keresésére, és végül hétfőn találtak rá, nagyjából két mérföldre attól a helytől, ahol a családja letáborozott.

A rendőrség közleménye szerint a kisfiú jó egészségi állapotban van, és egy farönk alatt keresett menedéket az időjárás viszontagságai elől. A megfelelő mennyiségű folyadékot tiszta hó formájában sikerült magához vennie.

A kutatás dombos, félreeső területen zajlott, ahol több út járhatatlan volt a hó miatt. A keresőcsapatok egy száz négyzetkilométeres területre koncentráltak, ahol rá is bukkantak az eltűnt fiúra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.