Megtalálták egy cápatámadás áldozatának szörfdeszkáját és búvárruhája darabjait

Forrás: Pinterest -
szörfdeszka Ausztrália cápatámadás búvárruha
Dél-Ausztráliában megtalálták a két nappal ezelőtti cápatámadás áldozatának szörfdeszkáját és búvárruhája egyes darabjait: a rendőrség hétfőn közölte, hogy folytatja a keresést a további maradványok után.

A 46 éves Simon Baccanello tanárt szombaton érte cápatámadás, miközben másokkal együtt szörfözött otthona közelében, a Dél-Ausztrália államban lévő Elliston partjainál. Megsérült szörfdeszkáját nem sokkal később megtalálták.

A helyi állami katasztrófavédelmi szolgálat vezetője, Trevlyn Smith a News Corp globális médiavállalatnak elmondta, hogy a szörfdeszka közepén egy harapás nyoma volt felfedezhető.

Megtalálták egy cápatámadás áldozatának szörfdeszkáját és búvárruhája darabjait Forrás: Pinterest

A dél-ausztráliai rendőrség közölte, hogy más, cápatámadásra utaló tárgyakat is találtak vasárnap a helyszín közelében lévő Walkers Rock településnél.

"Az egyik tárgy egy búvárruha anyagának tűnik, a többi tárgy pedig fehér polisztirol, a szörfdeszka anyagához hasonlít" - áll a rendőrség közleményében. A bizonyítékokat törvényszéki elemzésre küldik.

Ez volt az első halálos kimenetelű cápatámadás Ausztráliában február 15-e óta, amikor egy úszót egy 4,5 méteres fehér cápa (Carcharodon carcharias) támadott meg a kontinensnyi ország délkeleti részén lévő Sydney egyik strandjánál.

Kevesebb, mint két héttel korábban a délnyugati Perth közelében egy 16 éves fiút ért támadás, aki vízibicikliről ugrott egy folyóba. Feltehetően egy bikacápa (Carcharhinus leucas) ragadta el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.