Házakba, garázsokba, pincékbe folyt be a víz: sok munkát adott a tűzoltóknak az esőzés

katasztrófavédelem esőzés tűzoltók Tiszakécske
Viharkárok miatt riasztották a tűzoltókat szerdán az ország több vármegyéjében - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-t.

A lehulló nagy mennyiségű csapadék nyomán házakat, udvarokat, pincéket öntött el a víz - tartalmazza a közlemény.

A nagy mennyiségben lehullott csapadék különösen sok munkát adott a tűzoltóknak Tiszakécskén, ahol szinte minden utcából érkeztek segélyhívások az udvarokba, házakba, garázsokba, pincékbe és aknákba befolyó esővíz miatt. Volt olyan pince, ahol egy méter magasan állt a víz.

A polgármester erőgépet és homokzsákokat szerzett, a település önkormányzati tűzoltói pedig egyik helyről a másikra vonulva folyamatosan szivattyúzzák a vizet.

A Nógrád vármegyei Csesztvén, Matkópusztán és Püspökhatvanban is házakat veszélyeztetett az udvarokra befolyt víz.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tiszakürtön a felhőszakadás miatt az árkok nem bírták elvezetni a vizet, és a mélyebben fekvő utcákban elöntötte a víz a kerteket és udvarokat - közölte az OKF.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.