szélsőségesebb hőség nyár időjárás
Az elmúlt éveket a szélsőséges időjárási körülmények jellemezték hazánkban, nem lesz ez másként idén nyáron sem. A szakemberek azt állítják, hogy pokoli forróságra és viharokra kell számítanunk az elkövetkezendő hónapokban. 

A szakemberek szerint az El Nino jelenség miatt extrém időjárással kell számolnunk a nyári hónapokban.

"A hosszú távú becslésünk a modellek és az előrejelzések alapján azt mutatja, hogy idén is meleg lesz. A nagy térségű áramlási rendszerek jelenlegi helyzetéből is erre lehet következtetni".
Idén ugyanis számolhatunk az El Niño-val, amellyel melegebb, csapadékosabb időjárás érkezik, a tengerfelszín átlagos hőmérséklete több fokkal is magasabb lehet, mint eddig.

A tavalyinál is szélsőségesebb hőség várhat ránk ezen a nyáron Forrás: Thinkstock

Tehát nyáron még a tavalyinál is szélsőségesebb hőség érkezhet. Ugyanakkor a csapadék mennyisége is több lesz. Tavaly ilyenkor még alig voltak viharok, most már egy-két jelentősebb volt; idén az El Niño miatt többre is lehet számítani"

– mondta a meteorológus az RTL-nek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.