Madonna hatalmas megtiszteltetésben részesült: felpróbálhatta Frida Kahlo egyik ruháját

Celebrities Latest Post On Social Media
WALTER / - BESTIMAGE
múzsa frida kahlo Madonna
Madonna gyerekkora óta rajongó a mexikói festőnőért, Frida Kahlóért. Az énekesnő a minap hatalmas megtiszteltetésben részesült, felpróbálhatta örök múzsája egyik ruhadarabját.

Madonna utolsó ünnepi turnéja a Rio de Janeiro-i Copacabana Beach-en zajlott a hónap elején, az énekes-dalszerző pedig kapva kapott az alkalmon és mexikóvárosi Coyoacán városrészbe utazott, ahol a Frida Kahlo múzeum található. A kobaltkék falai miatt a Kék Ház néven is ismert történelmi házmúzeumban a néhai festő életének részletei és munkássága tekinthető meg.

Celebs Latest Posts On Social Media
Madonna gyerekkora óta rajong Frida Kahlóért
Forrás: WALTER / BESTIMAGE/Screenshot of Madonna

Madonna felpróbálta Frida Kahlo egyik ruháját

Madonna az Instagram-oldalán tett közzé fotókat a Kék házban tett látogatásának pillanatairól. 

Egy gyönyörű szuvenír – meglátogattam örök múzsám, Frida Kahlo családi otthonát. Mexikóvárosban 

– tette közzé Madonna 19,8 millió Instagram-követőjének. 

Varázslatos érzés volt felpróbálni a ruháit és az ékszereit, olvasni a naplóit és a leveleit, és olyan fotókat nézegetni, amelyeket még soha nem láttam.

Az énekesnő a fotón egy hímzett bohó stílusú fehér ruhát visel, a nyakára egy szürke kendőt kötött, és egy fehér caballero sapkával és egy krémszínű hálóval egészítette ki az oufitjét. 

Madonna fotója sokakat felháborított

Madonna fotói elég nagy visszhangot kaptak a közösségi médiában, amiért felpróbálta a legendás művész ruháit. A múzeum tagadja, hogy ruhákat és kiegészítőket kölcsönadott volna Madonnának - írja a Hello magazin.

Tisztázni szeretnénk, hogy azok a ruhák, fotók és tárgyak, amelyeket Madonna a  közösségi oldalain tett közzé, nem tartoznak a Casa Azul kollekcióhoz

 - nyilatkozták.

Madonna fiatal kora óta rajong Frida Kahloért 

Madonna még 2015-ben mesélt Howard Stern rádiós arról, hogy gyerekkora óta nagy rajongója Frida Kahlónak. A mexikói művésznő személyisége, munkássága, életútja és eredetisége nagyon inspirálja őt.  Az egyik legnagyobb álma vált valóra, amikor 1985-87 között Sean Penn feleségeként megvette Frida egyik örarcképét, mely, mint mondta, akkor még megfizethető áron volt, hiszen az emberek többsége egyáltalán nem ismerte a 30 évvel korábban elhunyt festőnőt.

A Kék Ház

Az épület jelentős történelmi jelentőséggel bír, hiszen Frida Kahlo szülőháza volt. Ez szolgált gyermekkori otthonaként, lakóhelyéül, ahol férjével, Diego Riverával élt több éven át, és ez az az épület is, amelynek emeleti szobájában elhunyt. 1957-ben Diego Rivera adományozta a házat és annak tartalmát egy múzeum létrehozására, amelyet Frida Kahlo örökségének tiszteletére hoztak létre.  A ház teljesen olyan maradt, mint az 50-es években, és Frida munkáit, ő és Diego mexikói népművészetét, prehispan műtárgyakat, fényképeket, emléktárgyakat és más személyes darabokat tartalmaz. Hosszú ideje Coyoacán legnépszerűbb múzeuma.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.