A buszban felejtette a sofőr a 4 éves Inezt, a kislány hőgutát kapott és meghalt - a buszvezető nem ismerte el a bűnösségét

Forrás: Origo -
buszsofőr Tomajmonostora hőguta kislány bűnösség
Megtartották az előkészítő ülést a Tiszafüredi Járásbíróságon a tomajmonostorai tragédia ügyében. T. István tagadta a 2022. június 7-ei tragédia miatti bűnösségét, így az eljárást le kell folytatni.  

T. István óvodába szállította a gyerekeket a környező településekről, ám nem volt elég körültekintő, és egy négyéves kislányt a buszon felejtett, majd az önkormányzathoz vitte a buszt, és ott is hagyta. A gyermek hőgutát kapott a tűzforró buszban töltött órák alatt, életveszélyes állapotban került kórházba, ahol három nappal később meghalt. A sofőr a bíróságon tagadta a bűnösségét.

A kis Inez, a tomajmonostorai áldozat Forrás: Origo

Az ügyész az ülésen elsorolta a kis Inez halálának okait, melyek többek között a hőguta és a többszervi elégtelenség volt.

Az 57 éves T. Istvánt a bíró megkérdezte, bűnösnek vallja-e magát, ám ő nemet mondott: így a teljes bírósági eljárást le kell folytatni, melynek végkimenetele egyelőre kétséges. Ha a buszvezető az ügyészségi indítvány szerinti foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vádjában elismerte volna a bűnösségét, akkor fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték volna - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.