Kettészakad az ország hétvégén: itt lesz rossz az idő

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
zivatar időjárás-előrejelzés gomolyfelhő időjárás zápor
Változékonyabbá válik az időjárás a hét végére: nyugaton továbbra is sok napsütésre lehet számítani, keleten azonban többfelé várható eső, zápor, zivatar. A levegő hőmérséklete lassan emelkedik, vasárnapra megközelíti a 30 Celsius-fokot - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a vastag felhőzet fokozatosan kelet felé vonul. Általában sok napsütés várható, de a keleti határnál előfordulhat gyenge eső, késő délutántól a Duna-Tisza közén is lehet zápor, zivatar, és a Nyugat-Dunántúlra is besodródhatnak ilyen csapadékgócok. Több helyen megélénkülhet az északi, északnyugati szél, zivatar idején erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul, a legtovább felhős keleti határnál azonban 20 fok alatt is maradhat.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Szombaton a Dunántúlon a napos időt kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja, kelet felé haladva viszont egyre összefüggőbb, vastagabb felhőzetre kell számítani. A Tiszántúl keleti részein akár tartósan is eshet az eső, másutt helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A minimumhőmérséklet 10 és 17, a maximum általában 22 és 27 fok között alakul, de a tartósabban csapadékos tájakon kissé hűvösebb is lehet.

Vasárnap fátyol- és gomolyfelhőkre lehet számítani, több felhő, illetve erőteljesebb gomolyfelhő-képződés keleten, északkeleten lehet, arrafelé néhol valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél nagy területen élénk lesz. A hajnali minimum 10 és 17, a délutáni csúcsérték általában 22 és 28 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.