Megdöbbentő részletek: ezt csinálhatták a haláluk előtti utolsó percekben a Titan áldozatai

Forrás: AFP/Handout -
Titanic OceanGate Expeditions Titan tengeralattjáró tragédia merülés
A világot felkavarta a Titanic roncsaihoz merülő hajó tragédiája. A Titan merülőkapszulában öt ember tartózkodott: amikor az összeroppant, mindannyian azonnal meghaltak. Együtt érte a végzet apát és fiát, Shahzada Dawoodot és Suleman Dawoodot is. A gyászoló feleség és édesanya, Christine arról beszélt, mit csinálhattak az utasok a haláluk előtti utolsó percekben. 

Az özvegy elárulta, az OceanGate az indulás előtt azt kérte az utasoktól, hogy ne egyenek magas energiatartalmú ételeket és ne igyanak kávét merülés előtt - írja a New York Times nyomán a Bors.

A 48 éves Shahzada Dawood, Pakisztán leggazdagabb üzletembere és 19 éves tinédzser fia, Suleman Dawood „kéz a kézben" haltak meg a Titan tengeralattjáró fedélzetén. Forrás: AFP/Handout

Christine hozzátette, arra is megkérték őket, hogy küldjék el kedvenc dalaikat, hogy a merülés közben lejátszhassák nekik.

Az asszony úgy véli, közvetlenül a haláluk előtt ezeket a zenéket hallgathatták az utasok, közben pedig az őket körülvevő mélytengeri természetben gyönyörködtek, nem sejtve, hogy pillantokon belül bekövetkezik a tragédia.

A baleset után közvetlenül olyan hírek röppentek fel, hogy Suleman bár halálosan rettegett, az édesapja kedvéért vett részt az utazáson, ám Christine Dawood ezt cáfolta. Elárulta: fiának saját céljai voltak az utazással. Az asszony akkor a BBC-nek arról is beszélt, eredetileg úgy volt, hogy ő tart férjével a merülésre, ám Suleman annyira szerette volna látni a XX. sázad elején elsüllyedt óveánjáró roncsait, hogy visszalépett, és átadta helyét a gyermekének.

Bestseller lett a Titan áldozatának, Mr. Titanicnak a könyve

Paul-Henri Nargeolet-et, a Titan legidősebb áldozatát Mr. Titanicként ismerte a világ. 2022-ben könyvet írt az elsüllyedt tengeralattjáróról, könyve most, a halála után rögtön az eladási listák elejére ugrott. A Titanickal kapcsolatos tudása miatt Nargeolet az egyik legnagyobb szaktekintélynek számított a témában, barátja és menedzsere az Instagramon gyászolja, ahol a könyv megszületéséről is ír.

A Tiktokon terjed egy videó, ami azt mutatja be, mi történhetett a Titanic roncsának közelében a Titan tengeralatjáróval. Az óceán szó szerint összeroppantotta a kapszulát, amelyről animáció is készült, amelyet itt meg is nézhetsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.