Bestseller lett a Titan áldozatának, Mr. Titanicnak a könyve

Forrás: AFP/Joel Saget -
Titanic OceanGate Expeditions Titan bestseller tragédia Mathieu Johann
Paul-Henri Nargeolet-et, a Titan legidősebb áldozatát - a tragédiában öten hunytak el - Mr. Titanicként ismerte a világ. 2022-ben könyvet írt az elsüllyedt tengeralattjáróról, könyve most, a halála után rögtön az eladási listák elejére ugrott.

Nargeolet igazi roncsvadász volt, odavolt a tengerek, óceánok mélyén fekvő roncsokért, tárgyakért, ő maga is gyakran merült. A legjobban azonban a Titanic sorsa és roncsai érdekelték, a Titan tragédiája előtt már többször lemerült az óceánjáróhoz - írja a Bors. A Titanickal kapcsolatos tudása miatt az egyik legnagyobb szaktekintélynek számított a témában, 2022-ben még könyvet is írt a hajóról.

A tragédiával kapcslatban James Cameron is megszólalt, aki 33-szor merült le a Titanic roncsaihoz.

A hírt, hogy könyve bestseller lett, barátja és egyben sajtósa, Mathieu Johann - aki rávette a könyv megírására - jelentette be. "Eleinte nem akarta megírni a könyvet, csak akkor állt rá, amikor elmondtam neki, hogy a gyerekeim rajonganak Cameron filmjéért és a Titanic-történetért, a könyvvel pedig én is hős leszek Louis és Marin szemébe" - írta Johann az Instagramon. "Ha a gyerekeidért teszed, akkor megcsinálom veled" - idézte elhunyt barátját közösségi oldalon Mathieu Johann.

Paul-Henri Nargeolet rajongott a Titanic roncsaiért, könyvet is írt az óceánjáróról Forrás: AFP/Joel Saget

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.