Négy hegymászó halt meg, miután lezuhantak Mexikó legmagasabb hegyéről

Forrás: -
halál hegymászó baleset Mexikó Pico de Orizaba
Négy mexikói hegymászó vesztette életét egy balesetben, amely Mexikó legmagasabb hegyén, a Pico de Orizabán történt.

Négy mexikói állampolgár meghalt egy hegymászóbalesetben az ország legmagasabb hegyén, a Pico de Orizabán - közölték a hatóságok vasárnap. Puebla állam polgári védelmi hivatalának tájékoztatása szerint a négy hegymászó lezuhant az 5675 méter magas vulkáni hegyről.

A mászók közül ketten a szomszédos államból, Veracruzból érkeztek, az egyik elhunyt pedig Pueblában élt. A hegycsúcs a két állam határán magasodik. A hatóságok által közzétett fotókon látható, amint a mentők megpróbálnak lejutni az életüket vesztett hegymászókhoz.

A hatalmas vulkán 1846-ban tört ki utoljára Forrás:

A mexikói hegycsúcson nem ritkák a balesetek, és 2015 óta a hegyen megfordult hegymászók és hegyi mentők már legkevesebb három mumifikálódott holttestet is találtak a hóban. A hatóságok szerint ők voltak azok a hegymászók, akiket 1959-ben egy lavina sodort el. 2018-ban a mexikói amerikai nagykövetség jelentette, hogy a követség egyik tagja szintén a hegyen, mászás közben vesztette életét. 2017 novemberében egy amerikai hegymászó meghalt, hét további hegymászót viszont sikerült megmenteni a hegyen - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.