Háromujjú, torz fejű, 90 centis múmiák eredetéről beszélt a magyar ufókutató: bizonyítékok lehetnek a földönkívüliek létezésére?

Forrás: Ripost/DANIEL CARDENAS -
Peru múmia földönkívüli csontváz
Jaime Maussan újságíró, ufókutató a mexikói kongresszus elé vitt két csontvázat, melyekről azt állította, hogy földönkívüli lények maradványai. A leleteket 2017-ben fedezték fel Peruban, korukat ezer évesre becsülik. Maussan állítása szerint a csontvázak DNS-e 30 százalékban különbözik az emberétől. A Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem Csillagászati Intézetének kutatói viszont felhívták a figyelmet arra, hogy ők nem igazolták azt, hogy a leletek nem embertől származnának. 

Háromujjú, torz fejű, apró mómiákat mutattak be Peruban Forrás: Ripost/EYEPIX

A Ripost megkérdezte Kriston Endre magyar ufókutatót, a Hihetetlen Magazin szerkesztőjét, hogy mit gondol a csontvázakról. Azt mondta, háromféle múmialeletről folynak viták. Az első 2017-ből származik, 90 centis, és végtagjain 3-3 ujj van. Korát 1700-1800 évre becsülik. Steve Mera brit kutató talált rá Peruban. Kutatásokat végeztek rajta, de a vélemények megoszlanak arról, hogy valódi-e.
Szintén 2017-ben Konstantin Korotkov orosz kutató a Nazca fennsík közelében egy bányában talált hat 6500 éves, 60 centis, szintán három ujjú múmiát. Ezekről már azt is kiderítették, hogy Y kromoszómával rendelkező hímnemű lények voltak. Edson Vivanco múmiaszakértő kijelentette, hogy nem emberi lények.
Az Atacama sivatagban is találtak múmiákat, ezeket Ata múmiáknak nevezték el. Ezek csak 17 centisek, és a fejük rendkívül torz. Az egyikben egy kifejletlen embriót találtak.

Háromujjú, torz fejű, 90 centis múmiákat találtak Peruban Forrás: Ripost/DANIEL CARDENAS

„Én azt nem állítom, hogy ezek földönkívüliek, mert az is elképzelhető, hogy 6000 évvel ezelőtt velünk párhuzamosan élhettek olyan lények, mint ezek a humanoid jellegű múmiák, csak kis termetűek voltak, és később kihaltak. Lehet, hogy a civilizációjuk is fejletlen volt. És ne felejtsük el, hogy a mitológiában szerepelnek gnómok, törpék, ennek lehetett alapja és az sem lehetetlen, hogy ilyeneket találtak, de az is elképzelhető, hogy földönkívüliek" — mondta a lapnak Kriston Endre.

Háromujjú, torz fejű, 90 centis múmiákat találtak Peruban Forrás: Ripost/DANIEL CARDENAS

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.