Szex egy baráttal - Aranyszabályok összebújós éjszakákra

párkapcsolat szex férfi szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te szingli vagy, a pasi egyedülálló. A vonzalom, a vibrálás vitathatatlan, de mégsem akartok a szexnél többet egymástól. Nincs is ezzel semmi gond, de tisztában kell lenned a "baráti affér" játékszabályaival!

Az "affér" több mint egy egyéjszakás kaland, de kevesebb, mint egy párkapcsolat. Kaland, amely megtörténhet barátok között. Barátság extrákkal nemcsak a filmvásznon vagy regényekben fordulhat elő - hiszen a legtöbb (forgató)könyvet az élet írja -, hanem a valóságban is. Két barát - egy nő és egy férfi - úgy döntenek, hogy több is belefér a kapcsolatukba, mint a barátkozás. A közös programok köre bővül a szexszel, ám ha bizonytalan vagy abban, hogy belekezdj-e egy ilyen laza viszonyba a barátoddal, nem árt felkészülnöd néhány dologra.

Thinkstock
Thinkstock


Érvek a baráti szex mellett

A baráti szex mellett számos érv szól. Ha szexre vágysz, de a párkapcsolat valamilyen okból nem fér bele az életedbe, és az egyéjszakás kalandokért se vagy oda, ki máshoz fordulhatnál egy kis "vigasztalásért", mint egy megbízható barátodhoz. Sokkal biztonságosabb, ha egy barátoddal vágsz bele egy kalandba, mint egy idegennel, hiszen jobbára tudhatod, mire számítasz, tisztában vagy a fontos tulajdonságaival, valószínűleg megbízható, kedves és diszkrét. Mivel ő a barátod, eddig nem gondoltál többre - legalábbis eddig.


Juli (27) és Péter (28)

"Egy buli után kötöttünk ki Péterrel az ágyában, körülbelül egy éve. A mi barátságunk még az egyetem elején kezdődött, korábban sosem volt közöttünk semmi, és egészen addig még különösebb vonzalmat sem éreztünk egymás iránt. A kis kaland olyan jól sikerült, hogy azóta is találkozgatunk kettesben. Titokban tartjuk, nem tud róla egyetlen közös ismerősünk sem. Továbbra is jó barátok vagyunk, ismerkedünk másokkal is, de ha épp nincs senkink, összejövünk egy-egy estére."

Éva, fogorvos (34)

"Nem szeretek ismerkedni, nem vágytam arra, hogy férfiakat hódítsak meg a szex miatt. Viszont már régóta egyedülálló voltam, és vágytam arra, hogy valaki mellettem legyen. Épp kapóra jött egy facér haverom ajánlata, hogy lehetnénk szeretők, mindenféle kötöttség és kötelezettség nélkül. Őszintén szólva, először meglepődtem, és nemet mondtam. Utána azonban átgondoltam a dolgot, és belementem, hiszen pont erre volt szükségem. Több mint egy évig tartott, most mindketten boldog párkapcsolatban élünk, de nem egymással."

A nők sokszor azért bonyolódnak baráti szexkalandba, mert nincs körülöttük egyetlen épkézláb udvarló sem. Mivel a szimpátia és a barátság adott, jól működik a szex, a vonzalomból könnyen szerelem is lehet. Ha ez mindkettőtök számára így alakul, miért ne járhatnátok együtt. Az emberek természetüknél fogva társas lények, ezért társra vágynak. Ki felelne meg jobban erre a szerepre, mint egy ember, akit régóta kedvelsz és még az ágyban is remek?

Andi (30) és Ákos (29)

"Barátságból gyakrabban alakul ki szerelem, mint fordítva. Igaz, a mi esetünkben volt egy köztes fokozat is, rendszeresen egymás karjában kötöttünk ki Andival, de sokáig egyikünknek sem 'esett le', hogy ez már sokkal több kötelezettségek nélküli szexnél: ez már szerelem! Egy este kiderült az igazság: megbeszéltük, hogy szükségünk van egymásra a hét minden napján. Köszönjük szépen, soha nem voltunk boldogabbak!"


Érvek a baráti szex ellen

Természetesen a baráti szexnek is vannak hátrányai. Az első "veszély" a leggyakoribb, és persze a legveszélyesebb is rád nézve. Ha egy barátoddal keveredsz kalandba, minden lazaság vagy épp keménység ellenére könnyen beleszerethetsz. A pasit kedvesnek, megbízhatónak tartod, isteni vele a szex, így bőven benne van a pakliban, hogy beleszeretsz, vagy esetleg ő érez majd irántad többet. A viszonzatlan szerelem azonban vacak dolog, ha szakítasz vele, ha eltitkolod az érzelmeidet és folytatod a játékot, nehéz idők várnak a "szabályszegőre".

Thinkstock
Thinkstock

Lali, dekoratőr (31)

"Egy barátnőmmel keveredtem kalandba. Sok időt töltöttünk el együtt, hol kettesben, hol társaságban. Egyre gyakrabban kerestem a társaságát, és egyre jobban vágytam arra, hogy ne csak a szex kedvéért legyen velem. Sokat tépelődtem azon, hogy mit csináljak, végül úgy döntöttem, hogy nem mondom meg neki, és inkább egy időre kisétáltam az életéből. Évek teltek el azóta, de ha összefutunk és beszélgetünk, még ma is összeszorul a szívem."


Mégis a legnagyobb hátránya egy ilyen viszonynak, hogy rámehet a barátságotok. Hiszen bármi történhet, ami miatt válságba kerülhet a kapcsolatotok - például féltékenység -, vagy esetleg férfiként vagy szeretőként egy olyan oldaláról ismered meg a kedvest, amit illúzióromboló.

Viki, kozmetikus (34)

"Eleinte minden simán ment a mi kis kalandokkal megtűzdelt barátságunkban, de a pasi egy idő után megváltozott. Féltékeny volt a körülöttem felbukkanó udvarlókra, birtokolni akart, de sosem mondta egy szóval sem, hogy igazi kapcsolatra vágyna velem. Végül ez a viselkedése nemcsak a rendszeres együttléteinknek vetett véget, hanem a többéves haverságnak is. Ezt nagyon sajnálom!"
A Life.hu tippjei, mielőtt baráti szexkalandba keveredsz:

- Fektessétek le a kapcsolat alapszabályait, és mindketten tartsátok be őket.
- Ha időközben bármiben változik a véleményed az afférról, azt minél előbb beszéljétek meg.
- Ne zárd ki annak a lehetőségét, hogy egy idő után tényleg összejöttök, és valódi kapcsolat lesz az alkalmi összebújásokból.
- Ha féltékeny vagy birtokló típus vagy, bele se kezdj! Hiszen az ilyen jellegű viszonynak pontosan a kötetlenség a lényege.
- Ha félted a barátságodat, felejtsd el ezt a lehetőséget. Benne van a pakliban, hogy a szex "megszakítása" a barátságot is tönkre teszi.
- Ne várj többet az affértól, mint ami! Járj nyitott szemmel, keresd az igazit!
- Ha közben megismerkedsz valakivel, akivel szorosabb kapcsolatot tervezel, vess véget a túl közeli barátságnak! Sem a kedveseddel, sem a barátoddal nem fair, ha folytatod a viszonyt.
- Azért, mert a barátoddal néha szeretkeztek is, nem kell minden találkozásnak az ágyban végződnie. Csináljatok gyakran egyéb programokat is kettesben vagy társaságban!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.