párkapcsolat szex férfi család szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Viszonyom volt egy nővel és a lányával is. Azóta is furdal a lelkiismeret, mert egyiknek sem mondtam el, hogy mi történt." Az idézet tökéletesen példázza azt a szokatlan helyzetet, ami gyakran előfordul, ha valaki egy családból választja ki a partnereit.  

Thinkstock
Thinkstock

Te szívesen fogadnád a nővéred expasijának közeledését? Vagy fordítva: milyen konfliktusokat okozhat, ha a férfi "beépül" a családba, de nem azért, mert veled van, hanem azért, mert már a nővéred kell neki.

Vanda, könyvtáros (34)

"Én 20 éves voltam, Anna, a nővérem 22, a húgunk 16, amikor Endre a családba került. Anna imádta őt, és úgy tűnt, minden rendben van közöttük, épp ezért lepődtem meg, amikor Endre egy alkalommal, amikor kettesben voltunk, furcsán kezdett viselkedni. Finom célzásokat tett a külsőmre, megérintette a térdemet. Kicsit megijedtem, de furcsamód izgatott is a dolog. Fél év telt el a folyamatos incselkedéssel, mielőtt lefeküdtünk volna egymással. Nekem persze iszonyatos bűntudatom volt, mégsem tudtam lemondani az érintéséről. Egy évig tartott a párhuzamos kapcsolat a családban, mire Anna észrevette, baj van. Nem buktunk le, csak feltűnt neki egy mondat, és onnantól kezdve már tudatosan figyelte a viselkedésünket. Engem vett elő, és én bevallottam neki a dolgot. Iszonyú érzés volt látni, ahogy összetörte az igazság. Ők szakítottak, mi pedig összejöttünk. Annával évekre megromlott a kapcsolat, el is költözött a házból, mi pedig összeházasodtunk. A második fiammal voltam terhes, amikor robbant a bomba. Enikő, a húgom ugyanis bevallotta, hogy neki is viszonya volt Endrével. Ő vette el a szüzességét is. A furcsa az volt, hogy valahogy talán sejtettem is, hogy a húgom sem maradt érintetlen, és ha ezt nem is tartottam természetesnek, nem okozott akkora csalódást. Mind a hárman hasonlítunk egymásra, egyszerűen őt is megkívánta. Én - ellentétben Annával - túlléptem a dolgon. Szeretem a páromat, és a húgomat is. Ha ránézek, nem az jár a fejemben, hogy lefeküdtek egymással, hanem a kislányt látom, akivel együtt nőttem fel. Anyánk is sokat segített az elfogadásban, főleg azzal, hogy azt kérte tőlünk, akkor beszéljünk a dologról, ha a düh már csillapodott. Mit mondott a párom? Semmit. Szeret engem, és ezt ezer módon ki is fejezi."

"Mocskosnak érzem az egészet"

Néha azonban nagyon súlyos teher lehet a titok cipelése, főleg akkor, ha anya-lánya páros érintett a dologban, mert ez a szülői felelősség kérdését is felveti. Egy édesanya akkor is érezhet felelősséget egykori szexkalandja miatt, ha a "tett" idején álmában sem gondolta volna, hogy az élet később "megtréfálja" vele. Kérdés az is, hogy ha beavatják a titokba a "gyereket", akkor ki beszéljen? A nő? Az anya? Az egykori fiatal srác? A szerelmes pasi? Hogyan lehet színt vallani úgy, hogy ne sérüljön a szülő-gyerek kapcsolat sem?

Ledobta ruháit a szívtipró! Kattints a képekért! (18+)



Amanda, népzenetanár (41)

"István a tanítványom volt néhány évig, aztán később, amikor már egyetemre járt, a véletlen ismét összesodort minket. Én akkor voltam 35, István húsz. Egyedül neveltem az akkor tízéves kislányomat, akivel István soha nem találkozott. Titkoltam a kapcsolatot előtte és mások előtt is, hiszen túl nagy volt a korkülönbség, meg különben is, az egész csak a szexről szólt. Pár alkalommal lefeküdtünk egymással, jó volt, aztán ment mindenki a maga útjára. Tíz év is eltelt, amikor egy este Rita lányom felhívott telefonon, hogy bemutatná a szerelmét. Sokat nem tudtam a fiúról, csak azt, hogy jó fej, és - ahogy mi is a lányommal - imádja a zenét. Aztán megláttam a pasit, és nem hittem a szememnek, István állt előttem - szemlátomást ő is meghökkenve. Rita 'bemutatott' minket egymásnak, és azóta is gyötör a kérdés: mit tegyek? Komoly a dolog közöttük, szeretik egymást, de hát a francba! Nekem viszonyom volt azzal a pasival, akivel Rita lelkesen szerelmeskedik. Valahogy olyan végtelenül mocskosnak érzem ezt az egészet, főleg magamat. Ráadásul féltem is a gyerekemet, hiszen egy olyan párkapcsolathoz asszisztálok, amiben egy súlyos titok lapul."


"Valóban engem akar?"

Egy másik esetből az derül ki, hogy tényleg nem könnyű az elfogadás, és valóban nagy töréseket, komoly bizalmi és önbecsülési problémákat okozhat az érintett nőnek, ha a családon belül, másodkézből való a partner.

Anikó, fodrász (34)

"A húgom, Sára járt először Zolival, de közöttük nem volt olyan hatalmas a szerelem. Pár hónapig együtt voltak, lefeküdtek párszor, aztán vége lett a kapcsolatnak. Zolit én így ismertem meg, hogy a húgom pasija. A szakításuk után néhány hónappal azonban összefutottam Zolival egy buliban, és akkor már egész más szemmel figyeltem. Kedves volt velem, odaadó, és szemlátomást nagyon bejöttem neki. Még akkor éjjel szeretkeztünk. Másnap azonban számos kérdésre szerettem volna választ kapni, köztük arra, hogy valóban engem akar? Nem a nálam sokkal vonzóbb húgom kellene még mindig neki, és rajtam keresztül akar repetát belőle? Ha erről faggatom, csak nevet rajta, és azt mondja, már arra sem emlékszik, milyen a melle a hugicának, engem azonban azóta is esz a fene."

Thinkstock
Thinkstock

Sára, tanuló (27)

"Őszintén szólva nem nagyon tudok a helyzettel mit kezdeni. Örülnöm kellene? Nem vagyok boldog, hogy Zolit a tesómmal látom. Olyan perverz az egész, nem? Mindkét lánytesóval lefeküdni? Vagy ő épp ezt élvezi? Ez az izgalmas a dologban? Engem akar bosszantani? Ha szeretnék erről Anikóval beszélni, akkor elzárkózik, szemlátomást féltékeny Zolira, és gyűlöli, hogy rálátok a volt pasim 'szokásaira', hogy tudom, milyen az ágyban."

"A törzs minden asszonya az enyém"

Van olyan helyzet is, amikor csak a pasi ismeri a titkot, és tökéletesen biztos abban, soha nem fog kiderülni, hogy családon belül másnak is csapta a szelet. Lássuk, vajon miért vállalják be a pasik a különösen kényes helyzetet?

Ákos, gépészmérnök (38)

"A mostani párom is egy olyan lánytrió tagja, ahol már volt dolgom az egyik testvérével. Ez nekem nem annyira szokatlan, mert pár éve már belefutottam egy hasonló szituációba. Sőt, olyan is előfordult, hogy egy házibuliban egy éjszaka alatt feküdtem le mindkét lánytestvérrel. Nem egyszerre: kora este az egyikkel, hajnalban a másikkal. Szerintem a titok azóta se derült ki. Számomra azonban hatalmas izgalmat jelentett, hogy kipróbálhattam mindkettőt. Miért? Mert hasonló volt a külsejük, de eltérő a személyiségük, és nekem plusz diadalt jelentett, hogy mindkét lányt meg tudtam hódítani. Az egész ugyanis a vadászatról és a birtoklásról szól: ha nővérekkel van dolgom, és mindkettő behódol nekem, az azért nagy erővel tud ütni. Olyan ősi, 'a törzs minden asszonya az enyém' érzés."

Az énekesnő mindent megmutatott! Kattints a képekért!




Gazdag Enikő pszichológus, párkapcsolati tanácsadó véleménye:
"Sok esetben a családi rendszer zavarára vezethető vissza, ha a férfi az anyával, majd a lányával, vagy más esetben a két testvérrel kezd viszonyba egy háztartáson belül. Ilyenkor a párkapcsolat nem áll stabil lábakon, a határok 'összemosódtak' családon belül, és a csoport a külvilág felé zárt. A család nőtagjai szoros kapcsolatban állnak egymással, gyakran előfordul pl. hogy a zuhanyzón nincs függöny vagy ajtó. Ebben a rendszerben a férfi viszonyt kezd(het) a család egyik nőtagjával, a párján kívül is. Annak pedig valamilyen különös vonzódás lehet az oka a család vagy a család által képviselt értékek iránt, ha a férfi testvérekkel kezd viszonyt - még ha időbeli eltolódással is. Fontos tudni, hogy a családon belüli, több nőtaggal létesített kapcsolat egyáltalán nem egészséges, ezért sok esetben családterápia javasolt."



Amikor leszáll az éj... akkor indul a LifeNight!

Kíváncsiak vagytok, milyen az, amikor egy kicsit bujábbak, perverzebbek és szabadszájúbbak vagyunk, a pasik pedig végre elárulják, hogy hogyan szeretik? Akkor gyere, ismerd meg a titkos énünket!

Ezekkel a témákkal várunk téged hétköznap este 22.00 után a Life.hu-n!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.