Miért kell választanom a gyerek és a jó szex között?

Forrás: Thinkstock -
gyermekágy terhesség szex szülés szexi apák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kezdeti tüzes nemi élet után a libidó is csökken, ahogy telik az idő egy kapcsolatban. A legnagyobb változás azonban akkor áll be, amikor a terhesség miatt leáll a babaprojekt, a szülés, a gyermekágyi időszak és a gyereknevelés káoszában pedig már csak emlékként gondolunk a szexre. Ennek azonban nem muszáj így lennie.

A pici világjötte után rengeteg dolog hatással lesz a friss szülők nemi életére. A szülés okozta testi és lelki sebek, a terhesség alatt felszedett kilók, az önbizalomhiány, a fáradtság és az időhiány mind-mind közrejátszhatnak, de akár még az is előfordulhat, hogy az anyuka már jobban szeretei a csemetéjét, mint a párját. Kifogás persze mindig van és lesz is, ha arról kell meggyőzni a másikat, miért is kerljön az intim együttlét a napi feladatlisták legvégére.

Forrás: Thinkstock

Be kell látni, hogy nem lehet ugyanúgy megélni a kéjt, mint a gyerek születése előtt, azonban meg lehet szervezni más módon is a kielégülést. Korábbi cikkünkben foglalkoztunk már azzal, hogyan működhet az erotika a porontyok mellett. Akkor egy apukka világított rá arra, hogy mindent lehet, csak akarni kell, ahogyan a mondás tartja: "Három tíz év alatti gyerekünk van a feleségemmel, és őszintén, ez a három kölyök simán kinyírta volna a házaséletünket, ha engedjük. Mi azonban bevezettük az énidőt. Igen, a gyerekek tudják, hogy van olyan bizony, amikor az anyjuk meg én csak egymással szeretnénk lenni. Persze, ha otthon vannak, magunkra zárjuk az ajtót, nincsenek hangos kiáltások, de elővesszük a játékszereinket és akkor is élvezzük egymást, ha tudjuk, hogy egyik vagy másik (vagy az összes) kölök még ébren van.

És természetesen nem akkor szexelünk jelmezbe bújva, ha éppen éhesen ebédidőben tombolnak, de hétvégén szigorúan van csendespihenő, és megköveteljük magunknak azt az egy órát, amikor egymásra figyelünk a párommal. Soha nem volt még "baleset", balhé vagy dráma ezekben az időszakokban. Cserébe a gyerekek megtanulták tolerálni a mi - számukra egészen pontosan ki nem fejtett - igényeinket - vallotta be a jogászként dolgozó 43 éves Tibor.

Forrás: Thinkstock

Persze nem lehet mindenki ilyen szigorú, és nem mindenhol lesznek ilyen fegyelmezett lurkók sem. Gazdag Enikő pszichológus úgy véli, hogy egy gyermek születése egy különleges életkrízis, mivel új szerepekkel és feladatokkal jár. "A pároknak szüksége van arra, hogy időnként csakis kettesben legyenek, és a szülővé válást követően még inkább próbálják kettejük egységét megerősíteni, amiből az apróság is profitálhat. Valamint felhívja a figyelmet arra is, hogy

a gyerköc felé áradó túlzott mértékű rajongás nagymértékben veszélyeztetheti a kapcsolatot.

Hadas Kriszta is kiemelten foglalkozott korábban ezzel a témával a Life.hu hasábjain. Szakértői szemmel akkor így írta le a folyamatot: "Szóval nehéz ügy ez. A leggyakoribb helyzet persze az, hogy a munka, a gyerekkel való foglalkozás, vacsoráztatás, mosogatás, mosás, teregetés, fürdetés, a századik "pisilni akarok, szomjas vagyok, éhes vagyok, nem vagyok álmos, még egy mesét kérek, csak még egy kicsit fogd a kezem" után, ha a gyerek végre elalszik, a nő, mint Winnetou az avarban oson ki a gyerekszobából. Ezután már csak bottal lehet piszkálni. És nem csak az anyákat, az apákat is.

Forrás: Thinkstock

Rávilágított arra, hogy milyen torz is az a kép, amit egy gyakorló anyuka lát. Hiszen szexi mamikról olvas az újságban, őket látja a tévében is. Ezek a csodanők pedig azt üzenik neki, hogy bibibííí, mi a szülés után ilyen szuperül visszafogytunk, a férjeinknek pedig nap mint nap tűzpiros körmöket villantva gyertyafényes vacsorát adunk, majd pedig jól elcsábítjuk őket. És aztán felteszik a kérdést, hogy te vajon képes vagy erre? Naná, hogy nem.

A megoldás tehát valahol a kötelező csendespihenő, vagyis szexidő bevezetése, és a Winnetou-féle kiosonás utáni dominává változás között lehet félúton. Vagyis a legfontosabb, hogy az igényt nem szabad elengedni a gyengédségre. Mert ha akarjátok, akkor össze lehet és össze is kell hozni. És lehet, hogy nem olyan sűrűséggel, és minőségben, mint korábban, de valahogy minden esetben meg kell tudni teremteni a módot a szeretkezésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.