Ha meghalljuk a szexjelenet szót, valószínűleg rögtön tökéletes testű nők és férfiak jutnak eszünkbe, pedig bizony túlsúlyos nők is szerepelnek ilyen filmekben. Nemrég Jen Ponton mesélte el, hogyan kapott nem éppen vékony nő létére főszerepeket, és milyen érzés majdnem anyaszült meztelenül pucérkodni és szexjelentben játszani férfiakkal. 

Jen Ponton Love on the Run című filmjét pár hónapja mutatták be: a 110 kilós színésznő nemrég a refinery29-nek mesélte el, milyen érzés volt nem éppen cérnavékonyságű nőként szexet imitálni, kamerák előtt, aligruhában. 

Jen Ponton mesélt arról, milyen érzés volt nem éppen cérnavékonyságű nőként szexet imitálniForrás: Instagram/Jen Ponton

"Jen Ponton vagyok, szerepeltem a 30 Rockban, az Unbreakable Kimmy Schmidt tévésorozatban, az Orange is the New Blackben és pár New York-i zsarusorozatban. 2011-ben a Love on the Run című filmet forgattam, ezt csak idén mutatták be. Ez volt az első olyan filmem, ahol romantikus főszereplőt játszottam, és valószínű, hogy most először írt forgatókönyvíró szexjelenetet egy hozzám hasonló figurával a főszerepben. A méretem 52-es. Tény, hogy ebben a szakmában nem sok kövér ember van, és általában tőlem is megkérdezik, hogy ez segíti vagy hátráltatja -e a karrieremet. Azokban a filmekben, ahova beválogatnak, nincs megszabva a méret, csak az, milyen jellemű színésznésznőre van szükség. De szembesültem már azzal, hogy bizony főszerepet nem annyira kapok, inkább csak a csacsogós barátnőt alakítom" - idézi a lányt az oldal, aki 110 kilósan kapta meg végül a film főszerepét.

Jen arról is írt, milyen érzés volt jópár pluszkilóval megjelenni a film szexjelenetében. Nem tagadja, az önbizalma szertefoszlott, ahogy levette a ruháit.Aznap reggel, amikor zuhanyoztam, azért imádkoztam, bárcsak Tahitin kötnék ki valami varázslat folytán, vagy legyek bárhol, csak ne meztelenül a kamera másik oldalán. A 12 éves énem pedig azt duruzsolta a  fülembe, hogy ez az egész egy csapda, és át leszek verve, mint anno a sulidiszkóban, ahol a fiúk összebeszéltek, hogy ne kelljen velem táncolniuk."

A színésznő beszámolt arról is, hogy a filmbeli partnerének, Steve-nek az arcizma sem rándult, amikor  ő vetkőzni kezdett. Jent nyugtatták, masszírozták, hogy ellazuljon a jelenetre, és bíztatták, hogy minden rendben lesz. "Jéggé fagytak az ujjaim, reszkettem a mellbimbótapaszom és a felfestett fehérnemű alatt. Steve hanyatt feküdt az ágyban a cowboycsizmájában, az asszisztens összehajtogatott lepedőket és törülközőket terített az ágyékára. A producer félrehívott, és elmondta, ez bizony egy fontos jelenet lesz. 

A forgatókönyv alapján Jennek kellett felül lennieForrás: Instagram/Jen Ponton

 

A forgatókönyv alapján nekem kellett felül lennem - a plus size nőknek nem mindegy, milyen pozíciót vesznek fel a filmekben.

Végül a lány minden bátorságát összeszedte, és minden erejével a jelenetre koncentrált. Arra gondolt, hogyan viselkedik igazi szex közben, és emlékeztette magát, hogy bizony otthon már nem foglalkozik azzal, hogy néz ki. 

"A forgatás végére egészen hangos lettem, rájöttem, hogy hiába félek, jó vagyok a jelenetben. Más ember lettem, mire befejeztük: rátaláltam a karakteremre, életre keltettem, és lehetővé tettem számára, hogy szégyen nélkül éljen ebben a világban. "