Pilát Gábor: "A legnagyobb problémád valószínűleg az...."

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor Tabuk nélkül a párkapcsolatról sors
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tudatosság és a tudattalanság az elme pillanatnyi állapotától függ. A valódi lényed azonban nemcsak mindkettő fölött áll, hanem az elme fölött is.

A sors sosem ellentmondásos. Mindenki képes a segítségnyújtásra a másik ember felé, azonban a szenvedés folyamatosan újrateremtődik, egészen addig, amíg az ember saját magában nem gyomlálja ki a fájdalom gyökereit. A hiánybetegséget a hiányzó elem pótlásával lehet gyógyítani, az egészség utáni vágyakozás és a betegség tagadása nem vezet eredményre.

A szenvedés folyamatosan újrateremtődik, addig, amíg az ember saját magában nem gyomlálja ki a fájdalom gyökereit Forrás: Shutterstock

Nem arról van szó, hogy azért ne panaszkodj másoknak a problémáidról, mert jó esélyed van arra, hogy az emberek egy részét nem fogja érdekelni, a másik része pedig örül annak, hogy nem csak neki vannak problémái. Sokkal inkább arról, hogy problémát csinálsz a problémából.

Pedig a legnagyobb problémád valószínűleg az, hogy az életed egyik felét szereted, a másikat nem.

Amikor ébredéskor konstatálod, hogy jót álmodtál vagy rosszat, akkor annak nincs különösebb kihatása a napodra, mert az álmot álomnak látod, és tudod, hogy az nem a valóság. Miért ne tehetnéd meg ugyanezt az élettel?

A történelem legnagyobb szexbotrányai: a gyereket szülő római pápahttp://www.life.hu/intim/20181119-a-tortenelem-legnagyobb-szexbotranyai-johanna-papno.htmlÚj cikksorozatunkban régi koroktól kalandozunk egészen a közelmúltig, és olyan pikáns, pajzán és polgárpukkasztó eseteket gyűjtünk össze, amelyek a maguk idejében világraszóló skandalumot okoztak. A hatodik részben következzék a 9. századi Johanna nőpápa esete – vagy pontosabban legendája. IntimOrigoPilát Gábor: „Bármi is történjen az életedben, az mind mulandó”http://www.life.hu/intim/20181119-pilat-gabor-az-orom-es-a-boldogtalansag-mulandosagarol.htmlBármi is történjen az életedben, az mind mulandó. Amikor örömteli érzés tölti be a szobát, akkor már bizonyossággal ott toporog a küszöbön valami, ami az ellenkező érzést testesíti meg. Persze ennek a fordítottja is igaz. IntimOrigoPilát Gábor: „A bátorság mércéje te vagy”http://www.life.hu/intim/20181119-pilat-gabor-a-fejlodesrol-batorsagrol.htmlHányszor gondolkodtál már azon, hogy meg kell erősödnöd, mielőtt kilépnél egy mérgező kapcsolatból? Vagy azon, hogy össze kell szedned magad, mielőtt meghoznál egy döntést? IntimOrigoPilát Gábor: „Csak azt teszem, amit akarok, és már nem teszem azt, amit nem akarok„http://www.life.hu/intim/20181106-pilat-gabor-a-sajat-valosag-megteremteserol.htmlHogy jutott eszedbe aznap éjjel, hogy felhívjál? – Találkozni akartam veled. – Miért? – Tudni akartam, hogy van-e valakid. – És amikor megtudtad, hogy nincs? – Arra gondoltam, hogy miért ne lehetnék én az a valaki. – Mindig ennyire tudatosan élsz, és mindig ennyire kiszámítod a dolgokat? – Ez nem számítás. Csak azt teszem, amit akarok, és már nem teszem azt, amit nem akarok. IntimOrigoPilát Gábor: "Ronthatsz, de nem törölhetsz"http://www.life.hu/intim/20181031-pilat-gabor-az-elrontott-kapcsolatok-elonyeirol.html„Nagyon sokáig éltem az óvatosság korlátai között példás társként, aki a lelkét kitéve mindent megtesz a kapcsolatért. Sokszor még a saját gondolataimat, vágyaimat is elfojtva, csupán azért, nehogy a másikat akaratlanul is megbántsam, vagy konfliktushelyzetet generáljak. És tessék, most átvert. Ezt kaptam cserébe." IntimOrigoPilát Gábor: "A szeretet nem egy mesterséges, hanem eredendő állapotunk"http://www.life.hu/intim/20181003-pilat-gabor-tabuk-nelkul-a-parkapcsolatrol-a-szeretetrol-onmagunk-szereteterol.htmlAmikor kezelhetetlenné válik a pillanatnyi élethelyzetünk, megpróbálunk elmenekülni előle, és csak azzal nem számolunk, hogy akkor fogjuk leginkább eljátszani azt a szerepet, ami elől fejvesztve menekülünk. Akkor olyan lesz az egész, mint egy színdarab felvonása, leginkább a rosszabbik felvonása. IntimOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.