Napjainkra a felelőtlenség életstílus lett, a másikkal való összejátszás pedig maga az önmegvalósítás.

A szárnypróbálgatás nem csak a gyerekek sajátja, ugyanis mindenkinek két gyerekkora van, de a környezet néha a másodikat szánalmasnak találja. Néha felháborodottan, néha kétárnyalatnyi lenézéssel tekintünk azokra az emberekre, akik egy új szerelem miatt sutba dobják a régi kapcsolatukat. Amikor Don Juan Rómeót akar játszani, vagy éppen fordítva, a hősszerelmes szoknyapecérré lesz. A női verzióra inkább az irodalmon kívül tudnánk példákat hozni, és nem mintha a férfiak csak a drámákban, a tragédiákban és az operákban tennének ilyet, a nők pedig csak a valóságban.

Néha lenézéssel tekintünk azokra az emberekre, akik egy új szerelem miatt sutba dobják a régi kapcsolatukatForrás: Shutterstock

Nem a korral van a baj, és nem is a szerelemmel, sokkal inkább azzal, hogy ha keverjük a szezont a fazonnal. Mint amikor a napi vitaminodat a kávéddal vennéd be, csak azért, mert a vitaminkapszulák lenyeléséhez folyadék kell.

Természetesen mindenki a maga módján jut el a saját igazságához és nyugalmához, de jó, ha szem előtt tartjuk, hogy ami a testnek az egészség, az a léleknek a szeretet, a szabadság, az igazságosság, a tisztesség és a becsület.