Egy tavalyi felmérésből kiderült, hogy az új-zélandi fiatalok az internetet használják arra, hogy bővítsék szexszel kapcsolatos ismereteiket. A kormány ezért úgy döntött, hogy átfogó, tájékoztató jellegű kampányt indít azzal a céllal, hogy rávilágítson az internet veszélyeire.

A kampány célja amellett, hogy rávilágítson az internet valós veszélyeire, a pedofíliára és a zaklatásra, szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy mekkora a különbség az online és az offline világ között -írja a The Guardian.

Új-Zéland kormánya pornósztárokat alakító humoristákkal hívja fel a figyelmet az internet veszélyeireForrás: YouTube

A kampány legutóbb elkészült videójában pornósztárokat alakító humoristák szerepelnek. A videóban egy meztelen nő, Sue és egy szintén pucér férfi, Derek váratlanul bekopogtatnak egy házba, majd az ajtót nyitó vigyorgó anyukával közlik, hogy fia az ő filmjüket nézi laptopján, Ipadjén, Playstationén, telefonján, és kivetítőjén is. A srác amint meglátja a pornószínészeket, lemerevedik, kiejti a kezéből a reggelit, az aggódó anyuka pedig elkezd vele arról beszélgetni, mi a különbség a valóság és az interneten látott dolgok között.