Ezt teszik az elméddel a depresszív, nyomasztó gondolatok

Forrás: Shutterstock -
Pilát Gábor psziché gondolatok álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra a Life.hu-n olvashatjátok Pilát Gábor gondolatait kapcsolatokról, szerelemről, barátságról és persze a szexről is. Most az Egy Férfi és egy Nő című könyvéből olvashattok el egy részletet.

A nagyarcú embert drágán borotválja az élet, a negativizmussal teli ember pedig sokat szenved magától.

Sok emberrel semmi baj nincs, eltekintve a gondolataiktól, amivel folyamatosan gyötrik magukat. A nyugtalan alvás egyik biztos receptje a lefekvés előtti, nagy mennyiségben elfogyasztott nehéz ételek. A másik pedig az, ha nyomasztó, félelem generálta depresszív gondolatokkal töltjük meg az elménket, illetve a nap folyamán felhalmozott ilyen jellegűeket emésztetlenül visszük magunkkal az ágyba. Élettanilag a sok étel a testet terheli meg, a rossz gondolatok meg az elmét, így a szervezet nem pihenéssel tölti az éjszakát, és a lélek sem békében töltődik, hanem kénytelen kármentesítést végezni.

Sok emberrel semmi baj nincs, eltekintve a gondolataiktól, amivel folyamatosan gyötrik magukat Forrás: Shutterstock

Néhány arra érdemes álmot te is valóra válthatsz tudatosan, de annak az érdekében is tehetsz, hogy ne a tudatalatti, megvalósításra érdemtelen álmok valósuljanak meg. Amire bizonyossággal van ráhatásod, például az, ha lefekvés előtt pozitív gondolatokkal és hálával töltöd meg az elmédet, ugyanis ebben a világban a test is, és a lélek is gyakran sérül, de hogy a seb elgennyesedik-e, az rajtad múlik.

Véleményem szerint, sem a világ legjobb tematikájával megtartott előadás, sem könyv vagy bármilyen életvezetési, párkapcsolati tanácsadás sem fog átütő és stabil eredményt hozni, ha nincs meg az emberben a változtatás határozott szándéka és a megfelelő gyakorlatba történő átültetés.

Pilát Gábor, a Tabuk nélkül a párkapcsolatról Facebook-oldal megalapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.