Hoppá! Egy új tanulmány szerint háromféle orgazmust élnek át a nők

szex közösülés tanulmány élvezet orgazmus erotika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A prágai Károly Egyetem kutatói ezúttal arra keresték a választ, hogy hány különböző orgazmusuk lehet a nőknek.

A friss prágai tanulmány azt állítja, hogy háromféle orgazmust élnek át a nők. A LADbible azt írja, hogy az egyetem professzora által vezetett kutatásban 54 nőt hívtak meg, akiknek adtak egy vibrátort, és azt vizsgálták, hogyan érnek el a csúcsra.

A kutatást egy olyan vibrátorral végezték, amely érzékeli a medencefenék összehúzódását. A vizsgálatok azt bizonyítják, hogy az izom háromféleképpen húzódott össze, vagyis három különböző gyönyört élnek át. A három orgazmusnak nevet is adtak: a hullám, a lavina és a vulkán.

Forrás: Shutterstock

A legkevésbé intenzív, hullámszerű orgazmus volt a leggyakoribb, ezt 26 nő élte át, a lavinaszerű érzést 17-en, míg a robbanásszerű, vulkánnak elnevezett orgazmust csak 11-en.

Egy másik, a női orgazmusról nemrég készült tanulmány azt is megállapította, hogy a „nyögés" nem része a gyönyör folyamatának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.