Színházban él a Barátok közt sztárja

színpad Seprenyi László Pesti Magyar Színház színész Utas és holdvilág pmsza Színművészeti Egyetem Barátok közt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Seprenyi László, a Barátok közt Bartha Krisztiánja a Life.hu-nak elmesélte, hogy mióta a Pesti Magyar Színiakadémián tanul, szinte beköltözött a színházba.

Laci az akadémia másodéves hallgatója. A színészpalánta remek ugródeszkának tartja az iskolát, hiszen színházi keretek között tanulhatja meg a mesterséget. Az iskola, a szerepek és a sorozat együtt sok elfoglaltságot ad Lacinak, de ő ezt nem bánja, mert a színészet számára a legjobb önkifejezési eszköz.

Forrás: RTLKLUB

„Amikor eldöntöttem, hogy a színészettel szeretnék foglalkozni, jelentkeztem a Színművészeti Egyetemre és az Akadémiára is, szerencsére az utóbbira azonnal felvettek. Számomra azért volt vonzó az akadémia, mert itt a színházon belül tanulhatunk és a színház nagyszínpadán is kipróbálhatom magam" - kezdte Laci, aki egyáltalán nem bánja, hogy a színművészetire nem vették fel elsőre. „Úgy gondolom, még nem értem meg rá, hogy egyből az egyetemen tanuljak. Az akadémián a tanáraim segítettek abban, hogy megnyíljak és otthonosan mozogjak a színpadon. Végre magabiztosan tudok megszólalni még akkor is, amikor telt ház előtt játszunk" - magyarázta a színészpalánta, aki jelenleg négy darabban kapott kisebb munkát a Magyar Színházban.

„Ebben az évadban az Utas és holdvilágban kaptam szerepet, aminek nagyon örültem. Így az akadémián tanultakat már a nézőknek is megmutathatom. A napjaim nagy részét a színházban töltöm, szinte ott lakom. Emellett forgatok a sorozatban, így egy perc szabadidőm nincs, de nem bánom, mert a munka minden percét élvezem" – mesélte Laci, aki hálás azért, hogy a Barátok közt forgatásaira mindig elengedik az iskolából.

„Nyilván egyeztetni kell a színháznak és a sorozatnak, de ez gördülékenyen szokott menni, aminek nagyon örülök" – mondta Laci, aki nem adta fel azt az álmát, hogy megpróbáljon felvételt nyerni a színművészetire, hiszen az akadémiánál jobb ugródeszkát el sem tudna képzelni az álmai megvalósítására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.