Súlyos autóbalesetet szenvedett a TV2 sztárja: az orvosok sokkoló dolgot közöltek vele

Forrás: Shutterstock -
Gyimesi Máté Ninja Warrior autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borzalmas autóbalesetet szenvedett a Ninja Warrior 20 éves versenyzője, Gyimesi Máté. Az orvosok azt mondták neki, hogy két évig lábra sem fog állni, a fiatal sportoló azonban a műtét után nem sokkal újra kezdett járni.

Minden szülő rémálma, hogy a gyermekének bármi baja esik. Gyimesi Zoltánt július közepén érte sokk, amikor megtudta, hogy két fia borzalmas autóbalesetet szenvedett. Nagyobbik fia, aki az autót vezette, az árok szélén a testvére miatt volt önkívületi állapotban, miel azt hitte, hogy öccse, Máté meghalt, miután autóval egy villanyoszlopnak csapódtak. Máté beszorult az autóba, az arca csurom vér volt és a lába szó szerint szérobbant.

"Borzasztó baleset volt, az orvosok a műtét után azt mondták, két évig lábra sem fog állni"

- mesélte a Blikknek az édesapa, akinek nem ez az első alkalom, hogy izgul kisebbik fia egészségéért.

"Máté csontjában sok évvel ezelőtt cisztát találtak, amit tizenegy órás műtét során távolított el egy Amerikából miattunk hazautazó professzor. A fiam két évig nem tudott járni, de miután eldobta a mankót, megfogadta, hogy nem lesz többé mozgásképtelen. Őrült módon edzeni kezdett. Most ugyanezt éljük át, Máté megint természet feletti erőről tesz tanúbizonyságot. A műtött lábát érte sérülés, és másodszor képes felállni a földről"

- mondta könnyes szemmel Zoltán.

Borzalmas autóbalesetet szenvedett a Ninja Warrior 20 éves versenyzője Forrás: TV2

Máté a műtét után, csodával határos módon már másnap járókerettel közlekedett, az orvosok megdöbbentek, amikor meglátták. Mióta hazaengedték, minden nap edz és szeretné magát újra megmérettetni a Ninja Warrior akadálypályáján.

"Most már jobban van, bicegve sétál. A lábát összecsavarozták, az a műtét után másfél-két centivel rövidebb lett. Bár az orvos azt mondta, soha többé nem fog futni, Máténak más tervei vannak. Ugyan vannak fájdalmai, de fájdalomcsillapítót nem vesz be, és a garázsban berendezett edzőteremben edz, húzódzkodik"

– mesélte Zoltán, aki szerint fia mindent megtesz, hogy újra a régi formájában legyen.

"Lelkileg rendben van, szerintem a barátnője ad neki ennyi erőt. Tombol benne a szerelem és a bizonyítási vágy. Mi meg csak ámulunk, hogy a fiunk milyen fantasztikus dolgokat visz véghez" – mondta az édesapa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.