Újabb részletek a buszban felejtett kislány tragédiájáról: a jármű nem felelt meg az előírásoknak

Forrás: Bors -
kisbusz buszban felejtett kislány tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész országot megrázta a kis Inez tragédiája. A gyermeket egy buszon felejtették, eszméletlen állapotban találtak rá, csaknem 8 órát töltött a felforrósodott járműben. Kórházba szállították, de már nem tudták az életét megmenteni. A busz sofőrje összeomlott: felmerült az ő felelőssége is. Most az derült ki, hogy a Magyar falu programban nyert buszt nem látták el a megfelelő jelzéssel.

„Iskolabusszal abban ez esetben szabad közlekedni, ha: a) a 20. § (6) bekezdésében meghatározott táblával és 'Gyermekszállítás' felirattal megjelölték" - idézte a Ripost a KRESZ szabályait. A meghatározott matrica 40×40 cm méretű, fényt kibocsátó vagy megvilágított kell, hogy legyen, amelyet az autóbusz elején és végén kell elhelyezni. Ezen sárga alapon látszik két fekete gyermekalak. A tomajmonostori gyerekeket szállító busz hiányzó megkülönböztető jelzései a lap szerint arra világítanak rá, hogy az intézmény is felelőtlenül kezelte a gyermekek szállítását, ha a jármű még az alapelőírásoknak sem feleltek meg.

Inez négyéves volt Forrás: Bors

A Tények korábban arról számolt be, hogy két nyolcadik osztályos gyermek leszállás után jelezte a sofőrnek, hogy egy gyermek még a buszban maradt, ő azonban nem foglalkozott ezzel, bezárta a járművet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.