Párkapcsolati red flagek: ha ezt tapasztalod, jobb, ha menekülsz

Red,Flag,Waving,On,The,Beach,At,Sunrise,With,Rough
Shutterstock/Copyright (c) 2022 ecbphotos/Shutterstock. No use without permission. - ecbphotos
figyelmeztető jel párkapcsolat szerelem
A kapcsolat kezdetén minden kisebb-nagyobb furcsaság, kínos viselkedés felett átsiklanak a szerelmesek, a másik minden egyes tulajdonságát szeretik, de legalábbis figyelmen kívül hagyják, másképp értelmezik. Hiába, a párkapcsolat elején nehéz átlátni a rózsaszín ködön.

A red flag, azaz a vörös zászló nem más, mint figyelmeztető jel, hogy álmaid pasija talán nem az az ember, akinek mutatja magát, vagy akinek te hiszed vagy hinni akarod őt. Red flagből már a kapcsolat elején is bőven akad, csak a sűrű rózsaszín vagy lila ködön át nehéz észrevenni. Ha nem szeretnél nagyot csalódni,  már a kezdet kezdetén érdemes odafigyelned néhány dologra, hogy még azelőtt kiadhasd a srác útját, hogy túlságosan beleélnéd magad a párkapcsolatba.

párkapcsolat, red flag, jel
A tiszteletlensége figyelmeztető jel egy párkapcsolatban
Forrás: Shutterstock

1. Ha tiszteletlen az őt kiszolgáló emberekkel, a párkapcsolatban is az lesz

Kevés visszataszítóbb tulajdonság van annál, mint amikor valaki kihasználva a helyzetet, olyan embereket aláz meg, akik azért dolgoznak, hogy ő jól érezze magát, és akik nem szólhatnak vissza, csak az állásuk elvesztésének terhe mellett. Ha azt tapasztalod, hogy bár veled kedves, a pincérrel, eladóval lekezelő, követelődző vagy csak szimplán bunkó, azt vedd intő jelnek: csak idő kérdése, hogy te is a célpontjává válj.

2. Kerüli a vitákat, figyelmen kívül hagyja a problémákat

A vita a párkapcsolat része, aki nem tudja vagy akarja átbeszélni a problémákat, nem hajlandó senkivel vitába szállni, valójában úgy gondolja, hogy ahol nincs vita, ott gond sincs. A valóság azonban az, hogy az elkerüléssel csak megússza, hogy szembe kelljen néznie veled, de főleg önmagával. Ha azt tapasztalod, hogy a barátaival, szüleivel nem hajlandó semmit megbeszélni, számíts rá, hogy később, ha a fejed tetejére állsz, akkor sem lesz sem feloldás, sem megoldás a gondjaidra, sőt figyelmen kívül lesznek hagyva, hiszen szerinte nem is léteznek.

3. Veled akar lenni a hét minden napján, a nap minden percében

Egy kapcsolat kezdetén teljesen természetes, ha sokat akartok együtt lenni, ám a közös órákon kívül saját, külön töltött időt is biztosítanotok kell egymásnak. Ha a pasi akkor is át akar menni hozzád vagy találkozni akar veled minden egyes nap, hogy világossá tetted, vannak más fontos elfoglaltságaid is, akkor döntened kell: elfogadod, hogy rád telepszik és igényt tart az életed minden pillanatára, vagy a függetlenség és szabadság mellet döntesz.

4. Folyamatosan hárítja a felelősséget

Mindenki hibás, az anyja, a testvére, a haverja, a kollégája, a főnöke. Akármi történik, ő áldozat, de legalábbis nem okozója, különösen nem felelőse a kialakult helyzetnek. Az ember hajlamos a kapcsolat kezdetén sajnálkozni, azt látni, hogy szegény szerelme ellen összefogott az egész világ, de bármennyire is vagy oda a férfiért, hagyj teret a józan észnek is. Gyanús, ha valakivel mindig csak történnek a dolgok, később ugyanez lesz a felállás kettőtök között is: mindenért te leszel a hibás, ha ő okoz neked fájdalmat, azért is téged tesz majd felelőssé, hiszen ő hibátlan, áldozat.

5. Titkolózik, nem mutat be senkinek

Ismerkedési szakaszban fontos, hogy elég információt szerezzetek egymásról, hiszen azokra alapozva tudjátok eldönteni, hosszú távon is akarjátok-e egymást. Ebbe bele tartozik az is, hogy szép lassan megismeritek egymás barátait, családját. Ha a srác folyton hárít, ő csak veled akar lenni, nem akarja bevonni a barátait, szüleit, azt mondja, csak ti ketten számítotok, gyanakvásra ad okot. Talán nem véletlenül nem mutat be senkinek, ki tudja, mit titkol, miért tart távol mindenkitől, aki elvileg fontos az életében. 

Ha a fentiekre egy kicsit odafigyelsz, sok későbbi fejfájást spórolhatsz meg magadnak. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.