Pokoli kánikula, érkezik a 40 fok: ezeken a településeken van a legnagyobb forróság

hőségriadó Hőségriasztás kánikula hőség melegrekord
A forróság mindannyiunkat megvisel: a hőhullámok idején a szokásosnál is jobban kell vigyázni az egészségünkre. Az is kiderült, hol volt a legnagyobb a pokoli kánikula.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Zrt. előrejelzése alapján rendelte el a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást az ország egész területére július 7-től július 12-ig. A Hungaronet közzétette, hol volt a legnagyobb forróság és hogy mire számíthatunk. Az biztos, hogy még napokig pokoli kánikula lesz. 

pokoli kánikula
Pokoli kánikula lesz még napokig 
Forrás: Shutterstock

Bár a fővárosban a hétvégén viharok is lehetnek, ugyanekkor 40 fokra is felkúszhat a hőmérő higanyszála - olvasható a Köpönyeg előrejelzésében. Pukoli Dániel orvosmeteorológiai előrejelzése szerint a tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. Ha csak tehetjük, kerüljük a napon tartózkodást, legyen nálunk ivóvíz, használjunk magas faktorú fényvédőt és akinek van lehetősége, a kora délutáni órákban elsötétített szobában pihenjen. 

Fontos, hogy se gyereket, se kutyát ne hagyjunk egy kis időre se az autóban, mert könnyen hőgutát kaphatnak

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.