Bűntudatmentes recept: cukormentes szaloncukor

kókusz szaloncukor cukormentes recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szaloncukor elmaradhatatlan édesség karácsony idején. Most egy olyan változatot mutatunk be, ami cukormentes, így bűntudat nélkül nassolhatod. 

Hozzávalók:

Masszához:

  • 50 g kókuszliszt
  • 40 g őrölt mandula
  • 70 g tejszín
  • 30 g étcsokoládé
  • 2 kk méz

Bevonóhoz:

  • 150 g étcsokoládé
  • 2 ek kókuszzsír
Cukormentes szaloncukor a karácsonyfa alá Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

A tejszínt az étcsokoládéval rakd fel gőzfürdőre. Fontos, hogy étcsokoládét válassz, ugyanis nagyon nagy különbség van a cukorral turbósított tejcsoki és a jó minőségű, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmazó étcsoki között. Ízlés szerint 1-2 kiskanál mézet is tegyél hozzá, ami nemcsak az ízének, az állagának is segít. Természetesen édesítőszert is használhatsz, de mi ezúttal a sokkal természetesebb és vitaminokban is gazdag mézet választottuk.

A mandulát pár percre rakd forrásban lévő vízbe, hogy ledobja magáról a héját. Pucolás után töröld át, majd mehet is az aprítóba. A tejszínben felolvadt csokit vedd le a gőzről, majd forgasd bele az őrölt mandulát és a kókuszlisztet. Tedd a hűtőbe pihenni, megdermedni. Nagyjából egy óra múlva már lehet dolgozni a masszával. Körülbelül 10 grammos darabokat vegyél és alakítsd szaloncukor formára, majd tedd őket újra hűtőbe, míg elkészül a bevonó. Az étcsokoládét tedd gőz fölé a kókuszzsírral, és amikor elolvadt a csoki, egy pálcika segítségévvel mártsd bele a pucér szaloncukrokat.

Tipp

Ha szeretnéd őket a fára akasztani, akkor zsírpapírba csomagold be őket, aminek vagdosd be a végeit, középre pedig tegyél egy plusz réteg színes csomagolópapírt. Ha csinálsz az elején egy-egy sablont, akkor hamar elkészülhetsz 20-30 szaloncukor becsomagolásával is.
Fehér csokoládés, tojás- és lisztmentes túrótorta – Sütés nélkülhttp://www.life.hu/karacsony/recept/20171130-fehercsokolades-tojasmentes-lisztmentes-turotorta-sutes-nelkul.htmlA túrótorta ezerféleképpen elkészíthető finomság, melyet végtelenül egyszerű karácsonyos hangulatba hozni. Igazán kifinomult és egyszerű desszert. Hűvösségével - a forró ételek után - remek kontrasztot ad az ünnepi ebédnek, vacsorának. Ez a recept ráadásul tojás- és lisztmentes, így az érzékenyebb családtagok is bátran fogyaszthatják. ReceptOrigoPuha paleo mézeskalács recepthttp://www.life.hu/karacsony/recept/20171207-puha-paleo-paleolit-mezeskalacs-recept.htmlA paleo hívők is megérdemlik a klasszikus karácsonyi sütemény élményét. Épp ezért, hoztunk egy puha paleolit mézeskalács receptet, mely elsőre talán túl macerásnak tűnhet, de hidd el, megéri a ráfordított időt. ReceptOrigoPataki Ádám ezzel a recepttel várja az ünnepeket http://www.life.hu/karacsony/recept/20161130-pataki-adam-cukrasz-liptai-claudia-parja-ezzel-a-finomsaggal-varja-az-unnepeket.htmlA Pataki cukrászda tulajdonosa nemcsak az üzletben, de a magánéletben is sikert sikerre halmozott ebben az esztendőben. Nemrég újra édesapa lett, mely biztosan bearanyozza a mindennapjait. Ám a karácsony közeledtével Ádám nem lazíthat, így kifaggattuk, ő hogyan készül az ünnepekre, sőt egy isteni recepttel is meglepett minket. Recept--Mennyei rétestrió Roberto konyhájábólhttp://www.life.hu/karacsony/recept/20161208-rostas-robert-karacsonyi-retes-recept-mennyei-finomsag-az-unnepi-asztalra.htmlRánézésre bonyolult, de szinte semmiség! Készítsd el te is ezt a mennyei rétest, amely tökéletes éke lesz az ünnepi asztalnak. Recept--Németh Kristóf vegetáriánus menüvel készül az ünnepekre http://www.life.hu/karacsony/recept/20161215-nemeth-kristof-isteni-recepttel-varja-az-unnepeket-susd-meg-te-is.htmlA népszerű magyar színművész karácsonykor is szeret kísérletezni a konyhában, főleg, ha a klasszikus fogások újragondolásáról van szó. Kristóf most elmesélte nekünk, hogyan néz ki ez a gyakorlatban. ReceptOrigoÍgy kedveskedik az ünnepekkor Vajna Timi Andynek: csupacsokis paleo kakaós csigahttp://www.life.hu/karacsony/recept/20161130-vajna-timi-csokis-paleo-kakaos-csigat-keszit-andynek-karacsonyra.htmlBekukkantottunk Vajna Timi konyhájába és meglestük, hogyan készíti el Andynek a karácsony legegészségesebb és legfinomabb édességét. ReceptOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.