Házi készítésű trüffel golyók, a karácsonyi beszélgetésekhez

Forrás: Shutterstock -
karácsony karácsony2019 recept házi desszert trüffel sütemény édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy igazi „Life.hu" édességgel van dolgod. Munkatársnőnk, Klári alakított át egy hagyományos receptet, aminek végeredményét mi szerencsések, már többször is kóstolhattunk.

A trüffel golyók könnyen és gyorsan elkészíthetőek, ám a legjobb bennük, hogy mindig osztatlan sikert fogsz velük aratni.

Házi készítésű trüffel golyó - recept

Hozzávalók (30 db):

  • 1 tábla étcsokoládé 125 g (70 %-os)
  • 65 g margarin
  • 55 g tejszín 20%-os
  • 40 g porcukor
  • 2 kanál brandy vagy rum
  • kakaópor a szóráshoz
Házi készítésű trüffel golyók Forrás: Shutterstock

Elkészítés:

Öntsd a tejszínt egy edénybe, add hozzá a vajat és a cukrot. Állandó kevergetés mellett melegítsd közepes lángon, amíg a cukor és a vaj fel nem olvad. Ezután vedd le az edényt a tűzről, öntsd bele a darabokra tördelt csokoládét és a brandyt vagy rumot. Folyamatos kevergetés mellett olvaszd fel a csokoládét. Hagyd a masszát lehűlni, majd tedd a hűtőbe, hogy a keverék megszilárduljon. A kakaót tedd egy kis tálkába és a megkeményedett masszából formázott golyókat hempergesd meg a kakaóban. Kész is!

Jó étvágyat hozzá!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.