Csokoládés félholdak - Recept

Forrás: Shutterstock -
karácsony csoki aprósütemény csokoládé recept félhold sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsony nem lenne igazi a klasszikus sütemények nélkül. Ha valami finomságra vágyunk, érdemes újra elővenni a fiókból a nagymama jól bevált receptjeit. Ezek a csokoládés félholdak is a gyermekkort idézik, ezzel biztosan nem lehet mellényúlni. Elkészítése nem bonyolult, akár az ünnepi készülődés utolsó pillanataiban is meg lehet sütni és garantáltan hamar elfogy.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 24 dkg vaj
  • 24 dkg porcukor
  • 24 dkg csokoládé
  • 24 dkg rétesliszt
  • 1 evőkanál rum
  • 1 evőkanál víz
  • vaj a kikenéshez
  • liszt a meghintéshez
Csokoládés félholdak Forrás: Shutterstock

Elkészítés:

A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott csokoládét (forró víz fölé tesszük), a rumot, a vizet és végül a réteslisztet. A tepsit kivajazzuk, rátesszük a tésztát, belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben fél óráig sütjük. A sütés végén tűvel ellenőrizzük, megsült-e teljesen. Amikor kihűlt, csokoládés mázzal megkenjük vagy porcukorral megszórjuk, és egy pohár segítségével félholdakat vágunk ki. A csokimázhoz gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét és keverjünk hozzá egy kis vajat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.