A karácsony nem lenne igazi a klasszikus sütemények nélkül. Ha valami finomságra vágyunk, érdemes újra elővenni a fiókból a nagymama jól bevált receptjeit. Ezek a csokoládés félholdak is a gyermekkort idézik, ezzel biztosan nem lehet mellényúlni. Elkészítése nem bonyolult, akár az ünnepi készülődés utolsó pillanataiban is meg lehet sütni és garantáltan hamar elfogy.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 24 dkg vaj
  • 24 dkg porcukor
  • 24 dkg csokoládé
  • 24 dkg rétesliszt
  • 1 evőkanál rum
  • 1 evőkanál víz
  • vaj a kikenéshez
  • liszt a meghintéshez
Csokoládés félholdakForrás: Shutterstock

Elkészítés:

A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott csokoládét (forró víz fölé tesszük), a rumot, a vizet és végül a réteslisztet. A tepsit kivajazzuk, rátesszük a tésztát, belesimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben fél óráig sütjük. A sütés végén tűvel ellenőrizzük, megsült-e teljesen. Amikor kihűlt, csokoládés mázzal megkenjük vagy porcukorral megszórjuk, és egy pohár segítségével félholdakat vágunk ki. A csokimázhoz gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét és keverjünk hozzá egy kis vajat.