Ez a csodás piros-fehér torta, nem csupán a szemnek, de az érzékeknek is gyönyört nyújt majd. Elkészítéséhez nem kell hobbi cukrásznak lenned, tehát minden amellett szól, hogy kipróbált ezt a különleges ünnepi desszertet.

 

Piros-fehér mesés torta recept

Piros karácsonyi süteményForrás: Shutterstock

Hozzávalók

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 12 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 25 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 evőkanál piros ételfesték

A krémhez:

  • 25 dkg krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 12 dkg porcukor

Elkészítés

Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport. Egy másik tálban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a vanília aromát és a tojásokat. Simára kikeverve tedd a hűtőbe.

A tejfölben keverd el az ételszínezéket majd ezt add hozzá a lisztes keverékhez, és csak a legvégén add hozzá a vajas-cukros masszát. Addig keverd-kavard, míg homogén állapotúvá válik.

Kivajazott és kilisztezett sütőformában 180 fokon kb. 30 percig süsd a tésztát. Hagyd teljesen kihűlni, hiszen csak így tudod majd szépen elvágni.

A bevonat: A tejszínt verd habbá, forgasd bele a mascarponét, a porcukrot és a vanília aromát.

Miután teljesen kihűlt a tészta, vágd három részre, tölts meg, végül a külsejét is a krémmel fedd be. Kész is, jó étvágyat!