Oroszország kiakadt Conchita miatt

Forrás: Facebook/Conchita Wurst -
oroszország pmsza Eurovíziós Dalfesztivál Conchita Wurst
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orosz törvényhozók javaslatot terjesztettek elő arról, hogy Oroszország rendezze meg az Eurovíziós Dalfesztivál saját változatát azután, hogy az európai dalversenyen az osztrák transzvesztita Conchita Wurst győzött.

Valerij Raskin kommunista párti képviselő kedden felszólította Oroszországot, hogy mondjon le a dalfesztiválon való részvételről, és szervezzen egy párhuzamos versenyt Eurázsia hangja elnevezéssel.

Forrás: Facebook/Conchita Wurst

"A legutóbbi Eurovíziós Dalfesztivál eredménye nyomán elfogyott a türelmünk. El kell hagynunk ezt a versenyt. Nem tűrhetjük ezt a végtelen őrültséget" - idézte a képviselő parlamenti felszólalását az Interfax hírügynökség. Az orosz törvényhozók egyike azt is javasolta, ne engedélyezzék Conchita Wurstnak, hogy Oroszország területére lépjen.

Raskin felvetését azonnal támogatásáról biztosította Fehéroroszország. "Conchita Wurst győzelme az Európai Unió morális értékeinek teljes összeomlását szimbolizálja. Nincs szükségünk Európára" - fogalmazott közleményében Aljakszandr Lukasenka államfő szláv tanácsadó testülete.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.