Sosem látott fotók kerültek elő az Aranycsapatról

Forrás: Kasza Gábor -
fotó pmsza Puskás Ferenc labdarúgó Aranycsapat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ötvenes évek ismert sportfotográfusa, Kozák Lajos hagyatékából kerültek elő korábban sehol sem bemutatott képek a kor legismertebb labdarúgóiról.

A digitalizálás során derült ki: a képanyag csodálatos kincset képvisel. Kozák Lajos fázisfotói tanulmányszerűen és elképesztő részletességgel mutatják be az Aranycsapat és a kor más ismert labdarúgósztárjainak emblematikus trükkjeit.

Forrás: Kasza Gábor

„Kozák Lajos életművét a Sportmúzeumra hagyta, két doboz kivételével. Ezeket lányaira bízta, tudván, hogy egészen kivételes értéket képviselnek” – mondta el a képekre nemrégiben rálelő Kasza Gábor, fotográfus.

Forrás: Kasza Gábor

A most előkerült képeknek köszönhetően Puskás ballábas külső csűdrúgása, Kocsis fejesei vagy ollórúgása, Hidegkuti boszorkányos cselei, a „fekete párduc” utánozhatatlan védései mozdulatról mozdulatra végigkövethetők, miközben a fotók minősége szinte még a játékosok hajszálait is pontosan látni engedi.

Íme egy kis ízelítő Angelina Jolie legújabb filmjébőlhttp://www.life.hu/kult/20140526-angelina-jolie-legujabb-filmje-a-demona-harci-jelenete.htmlAz Oscar-díjas színésznőt hamarosan gonosz tündérként láthatjuk viszont a filmvásznon.Kult--Cannes: Török filmé az Arany Pálma, olasz alkotásé a Nagydíjhttp://www.life.hu/kult/20140525-a-67-cannes-i-filmfesztival-nyerteseinek-listaja.htmlA török Nuri Bilge Ceylan több mint háromórás műve, a Téli álom kapta a legjobb filmnek járó Arany Pálmát a 67. cannes-i filmfesztiválon, a zsűri Nagydíjával pedig Alice Rohrwacher olasz rendező Le meraviglie című alkotását tüntették ki.Kult--Czutor Zoltán: "Életem minden szakaszával elégedett vagyok"http://www.life.hu/kult/20140523-kulturcsemege-czutor-zoltannal-a-belmondo-frontemberevel-tervekrol-es-maganeleti-boldogsagrol.htmlKultúrcsemege Czutor Zoltán énekessel, a Belmondo frontemberével, aki a Life.hu Csajfeszt sztárvendége lesz. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.