Izland képekben: Fantasztikus sorozat egy magyar művésztől

Fotó: Czakó Balázs -
fotós Izland galéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Voltál már valaha Izlandon? Megnéznéd közelebbről? Czakó Balázsnak hála most megteheted.

Czakó Balázs nagyjából 3 éve foglalkozik fotózással, egy darabig a főállása mellett szánt időt a hobbijának. 2016 szeptemberében azonban mindent ott hagyott azért, hogy megvalósíthassa az álmait: szabadúszó fotós lett. Ekkor kezdődtek csak az igazi kalandok.

Nagy vágya volt, hogy eljuthasson Izlandra, a fotósok paradicsomába. Sok nehézség árán, de végül sikerült ellátogatni a különleges helyszínre.

Kirkjufell Fotó: Czakó Balázs

Azt gondolnánk, hogy egy fotós workshopon nem érheti semmi veszély az embert, ez azonban nem igaz:

"Az egyik társunk a Diamond Beach-en elesett, mikor megpróbált a fényképezőgépével elfutni az egyik hullám elől, de elesett és majdnem eltört a csuklója. Beborította a hullám és elázott a fényképezőgépe és az objektív is. Mindkettő javíthatatlan. Pedig a 2015-ös túrán már ketten jártak így, ezért felhívták a figyelmünket erre. Ezen a partszakaszon nagyon veszélyes a fotózás. Viszont cserébe olyan képek készülhetnek, amik egyediek az egész világon" - számolt be az élményeiről Balázs.

Az időjárás is nagyon szélsőséges: sűrűn váltogatják egymást a napos, a felhős és a havas időszakok. Sokszor hatalmas szél kerekedik.

"Utolsó előtti éjszaka lezárták az utakat. Akkora szél volt (160km/h), hogy a kocsikkal védett helyre kellett állnunk, nehogy felboruljanak és a személyzet jött értünk, hogy átvigyen minket a 200 méterre lévő éttermükbe" - folytatta a fotós.

/1701/Izlan2017131132910

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.