Hosszú betegség után elhunyt Tusa Erzsébet zongoraművész

Forrás: Thinkstock -
halál Tusa Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú betegség után otthonában érte a halál Tusa Erzsébetet, a Liszt-díjas zongoraművészt. Életének 90. évében járt.

Tusa Erzsébet zongoraművészt hosszú betegség után holtan találták otthonában. Életének 90. évében érte a halál, a szomorú hírt a családja közölte a sajtóval. A művész 1928. január 5-én született Budapesten, és itt is járt iskolába. Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte.

Elhunyt Tusa Erzsébet - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

1961-től 1968-ig a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola tanára volt, 1967-től pedig az Országos Filharmónia szólistája. 1976-tól 1983-ig a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zenetanárképző Intézetében tanított. 1989-től a tokiói Musashino Zeneakadémia professzora, 1990-től 1996-ig pedig a Magyarországi Zenetanárok Társaságának elnöki tisztét látta el.

Európa-szerte hangversenyezett és mesterkurzusokat vezetett Ausztriában, Hollandiában, Németországban,

Portugáliában, Japánban, Új-Zélandon és Ausztriában. Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész, a Bartók Béla-Pásztory Ditta-díj kitüntetettje. Továbbá megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét, illetve a főváros XII. kerületének díszpolgárává választották - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.