Humphrey Bogart Luis Bunuel James Dean film Errol Flynn színész Marlene Dietrich mozi szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hírességek jobbnál jobb mondásokat hagynak az utókorra - még a halálos ágyukon is. A halhatatlan sztárok szállóigévé vált utolsó szavait most a Life.hu gyűjtötte össze neked.
1. Humphrey Bogart (1899-1957)

"Sosem lett volna szabad áttérnem a viszkiről a martinira!"




Szólj bele! Életem 10 legjobb könyve


AFP
AFP


2. Edgar Wallace (1875-1932)

"Akkor hozzon nekem egy csésze jó teát!"

Amennyire Humphrey Bogart rajongott az alkoholért, annyira szerette Edgar Wallace a teát. Az újságíróból lett krimiíró egyik leghíresebb műve a King Kong című forgatókönyv, ráadásul nemcsak a történet alakulását irányította, hanem rendezőként a filmforgatást is. Edgar Wallace tollából több mint 160 remekmű született, az író játékszenvedélye miatt mégis mindig anyagi gondokkal küzdött. Súlyos cukorbetegsége miatt nagyon meghízott és legyengült, halálát pedig tüdőgyulladás okozta. Utolsó szavait inasához intézte: "Meg kell halnom?" "Nem, uram, a javulás útjára lépett." "Akkor hozzon nekem egy csésze jó teát!"

Bundesarchiv
Bundesarchiv

Tipp! Állati jelmezek! Kattints a galériáért!



3. Marlene Dietrich (1901-1992)

"Miről kellene Önnel beszélnem? Időpontom van a főnökéhez!"



Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



AFP
AFP


4. James Dean (1931-1955)

"Meg kell állnia, meg fog minket látni."

James Dean tragikusan rövid karrierje alatt is legendává vált. A színész vesztét az autók iránti szenvedélyes szeretete okozta. A sztár egy ezüstszínű Porsche 550 Spyderrel egy salinasi autóversenyre tartott az autógyár egyik mérnökével és pilótájával, Rolf Wütherichhel, amikor balesetet szenvedtek. James Dean ekkor azt mondta utasának: "Meg kell állnia, meg fog minket látni." A fekete-fehér Ford sofőrje azonban nem tudta elkerülni az ütközést, a színész életét vesztette, utasa pedig súlyosan megsérült. A sztár utolsó "szerelméről", a mindössze 98 centi magas és 550 kilós sportkocsiról a rendező George Stevens azt mondta: "Olyan érzés volt benne ülni, mint egy fürdőkádban. Amikor James elvitt vele egy körre, alig vártam, hogy kiszállhassak."

AFP
AFP

Tipp! Kiszel Tünde bemutatta új büszkeségét! Kattints a galériáért!



5. John Belushi (1949-1982)

"Hagyj békén, egyedül akarok lenni!"




AFP
AFP


6. Errol Flynn (1909-1959)

"Sok örömöm volt az életben, minden percét élveztem!"

Az ausztrál származású hollywoodi legenda ivott, kábítószerezett, ellenállhatatlan szoknyapecér és a vitorlázás megszállottja volt, sőt, többször keveredett összetűzésbe a törvénnyel is. Errol Flynn filmjei azonban hatalmas kasszasikerek voltak, a Robin Hood kalandjai, a Hét tenger ördöge vagy a Blood kapitány a legnagyobb sztárok közé emelte a színészt. Errol Flynn karrierje azonban nem tartott sokáig, a filmsztár 50 éves korában szívrohamban hunyt el, haláláért egészségtelen életvitele is felelőssé tehető. A színész azonban utolsó pillanataiban is optimizmusról tett tanúbizonyságot: "Sok örömöm volt az életben, minden percét élveztem!"

AFP
AFP


7. Luis Bunuel (1900-1983)

"Meghalok."

A filmjelenetek zsenije életében és halálában sem volt a szavak embere. Először Párizsban építésznek tanult, majd a művészetek, az irodalom és a filmezés iránt kezdett érdeklődni. Luis Bunuelre nagy hatással voltak olyan korszakalkotó zsenik, mint Salvador Dalí, Fritz Lang filmrendező vagy a fényképész Man Ray. 1929-ben ő is társult a legnagyobbakhoz világhírű Az andalúziai kutya című szürrealista filmremekével. Bunuel utolsó szavait feleségéhez intézte egy mexikóvárosi kórházban, ahol májzsugorral kezelték. Amikor az asszony megkérdezte tőle, hogy van, ő csak ennyit mondott: "Meghalok."

AFP
AFP


Tipp! Fehérneműben a szexi magyar modell! Kattints a galériáért!


Holtan találták a gyönyörű színésznő unokájáthttp://www.life.hu/szorakozz/20111207-holtan-talaltak-a-gyonyoru-szineszno-rita-hayworth-unokajat.htmlBotrány Hollywoodban - Gyűlöli egymást a két sztárhttp://www.life.hu/szorakozz/20111201-scarlett-johansson-utalja-blake-livelyt.html7 sztár, aki későn lett apukahttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20111121-mozi-film-szorakozas-sztarok-akik-meglett-ferfikent-lettek-apukak.html12 híres sztárpár, akiket a filmforgatás hozott összehttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20111012-romancok-melyek-a-filmvasznon-bontakoztak-ki.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.