színésznő film színész filmművészet szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan itt a tél, nincs is jobb ilyenkor, mint kiválasztani egy klassz filmet, és beülni a legközelebbi moziba. Ha szívesen utazol az időben, és nyitott vagy a finom erotikával fűszerezett kalandokra, akkor ebben a hónapban ne hagyd ki a programodból a Hisztéria című romantikus komédiát.

A viktoriánus kori Londonban játszódó romantikus komédia a vibrátor feltalálásának meglepő történetét meséli el.

Forrás: Budapest Film
Forrás: Budapest Film

1880-ban az ifjú dr. Mortimer Granville azon hezitál, hogy a kényelmes orvosi praxis vagy a jóval izgalmasabb, de anyagi bizonytalanságot jelentő kísérletezés útján induljon el. Miután modern nézetei miatt kórházi állásából elbocsátják, sikerül elhelyezkednie egy népszerű doktornál, aki a női betegségek specialistája. A hisztériaként diagnosztizált tünetegyüttest altesti masszázzsal sikeresen kezelő dr. Robert Dalrymple kiváló segédre tesz szert Mortimer személyében, akiért hamarosan nemcsak a hálás kuncsaftok lelkesednek, hanem a doktor elbűvölő kisebbik lánya, Emily is. Csakhogy az állandósuló kézgörcsnél is komolyabb problémát jelent a nővér, Charlotte, a női jogok harcos szószólója, aki az ifjú doktort és saját apját egyaránt kuruzslónak tartja.

Forrás: Budapest Film
Forrás: Budapest Film

Tanya Wexler filmjének főszerepeiben Maggie Gyllenhaal, Hugh Dancy, Jonathan Pryce, Felicitiy Jones és Rupert Everett látható.

Tippünk: Nézd meg a film előzetesét!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.