Igazi karácsonyi élmény! - Különleges adventi vásár ingyenes borkóstolóval

karácsony advent borkóstoló Hajós vásár Hajós - Pincefalu Nyitott Pince Napok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kürtőskalács, sült gesztenye, sült kolbász és nagyon sok jó bor, ingyen - Adventi Nyitott Pince Napok Hajóson.

Idén első alkalommal rendezik meg az adventi Nyitott Pince Napokat, advent két középső hétvégéjén (december 8-9. és december 15-16., 14 órától 19 óráig). Ezeken a napokon 40 pince bortermelője várja az érdeklődőket ingyenes borkóstolóra.

7 fiatal borász úgy döntött, hogy beköltözteti a karácsonyt az alvó pincefaluba. Ezen a két különleges hétvégén sült gesztenye, kürtőskalács és rengeteg házi finomság illata járja be az utcákat és tereket. A présházakban a helyi kézművesek és termelők kínálják portékáikat, akiknél ötletes és egyedi karácsonyi ajándékokat vásárolhatnak a látogatók. Sőt, az érdeklődők a karácsonyi menühöz illő finom nedűt is beszerezhetik a borászoktól. A gyerekeket cukor és kóla helyett aszalt gyümölcsökkel, meleg teával és karácsonyi punccsal várják a házigazdák.

Az 1200 pince közötti tájékozódást térképek, a présházak elé tűzött zászlók és az ablakokban világító gyertyák segítik. Aki a kóstolástól kimerülten nem szeretne autóba ülni, az kényelmes szállást is találhat valamelyik barátságos hangulatú pincepanzióban.

Időpont: 2012. december 8-9.; 2012. december 15-16.
Helyszín: Hajós - Pincefalu (GPS koordináták: 46.3851588608649 / 19.150242805481)
A belépés ingyenes, a helyszínen visszaváltható borospohár vásárolható 500 forintért.

Mit kell tudni a hajósi borokról?

"Hajósi borok... ...testben és lélekben is testesek."
Évekkel ezelőtt néhány hajósi fiatal, átvéve szülei, nagyszülei mesterségét belekezdett a borkészítésbe. Mivel ezeket a borokat csak saját maguk fogyasztották, kíváncsiak voltak egymás véleményére is, így bormustrákat tartva elemezték, kinek melyik bora hogyan sikerült. A baráti borozgatások közben - csöppet talán bódult állapotban - nagy terveket szövögettek: milyen jó is lenne, ha a hajósi pincefalu utcáit újra megtöltenék a kirándulni, borozni vágyó vendégek, akik vidám napokat, nagy lakomákat eltöltve messze vinnék a hajósi vendégszeretet hírét. Így sok-sok tervezgetés után 2012 májusában hét pince összefogva megalapított egy Pinceszövetséget. A fiatal borászok mind arra törekszenek, hogy hagyományos környezetben az idősebb korosztály tapasztalataira támaszkodva - kihasználva az éghajlati és a hajósi lösztalaj adottságait, valamint a kiváló klímával rendelkező borospincéket - a mai technológia segítségével készítsék el boraikat. Mindezt ötvözik a már régóta ismert sváb vendégszeretettel és gasztronómiával, valamint a történelmi borvidéki kultúrával.

Majszolj sült gesztenyét! - Decemberi programkörképhttp://www.life.hu/szorakozz/20121201-decemberi-programajanlo-adventi-vasar-koncert-kiallitas-szindarab-ruhavasar-es-gesztenyesutes.htmlAdvent a Duna-partján: programok a fővárosbanhttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20121127-szorakozas-program-karacsony-tobb-tucat-adventi-program-lesz-a-fovarosban.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.