Luciano Pavarotti olasz posztumusz életműdíj tenor díjátadó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2007-ben elhunyt világhírű olasz tenort posztumusz életműdíjjal tüntetik ki a Classic Brit Awards idei gáláján.

Posztumusz brit klasszikus zenei életműdíjat kap Luciano Pavarotti. Az elismerést már hat évvel ezelőtt odaítélték neki, de minden idők egyik legsikeresebb operacsillaga elhunyt májrákban, mielőtt átvehette volna azt - írja az MTI.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Özvegye, Nicoletta Mantovani, aki a jövő hónapban átveszi nevében a kitüntetést, úgy fogalmazott: "Csodálatos, hogy a zeneipar így tiszteleg Luciano előtt, különösen akkor, amikor éppen első felvételének 50. évfordulóját ünnepeljük." A különleges alkalomra újra meg is jelentetik a felvételt, amelyen Pavarotti a Bohéméletből Rodolfo Milyen hideg ez a kis kéz kezdetű áriáját énekli. Az eddig lappangó anyagot Nicoletta találta meg Pavarotti személyes archívumában, és ő szorgalmazta az újrakiadást.

A Classic Brit Awards díjátadót október 2-án tartják a Royal Albert Hallban, ahol Hans Zimmer Oscar-díjas zeneszerző, Lang Lang kínai sztárzongorista, Ludovico Einaudi olasz zeneszerző és zongoraművész, valamint Amy Dickson ausztrál szaxofonművész is elismerést vehet át.

Mélyhűtőben éjszakázott Harry herceghttp://www.life.hu/szorakozz/20130918-harry-herceg-hidegkamraban-ejszakazott-igy-keszult-egy-antarktiszi-turara.htmlSchwarzenegger rosszfiú lesz az Avatar 2-benhttp://www.life.hu/szorakozz/20130917-arnold-schwarzenegger-lesz-a-rosszfiu-arnold-schwarzenegger-avatar-2-cimu.htmlPucéran gyűjtenek pénzt a brit asszonyokhttp://www.life.hu/szorakozz/20130917-jotekony-celbol-meztelenre-vetkoztek-castleside-falu-asszonyai-foto.htmlSaját márka lesz Kim Kardashianbólhttp://www.life.hu/szorakozz/20130917-kim-kardashian-amerikai-televizios-szemelyiseg-kilep-a-kardashian-csaladbol-es.htmlKoncert közben támadtak Beyoncérahttp://www.life.hu/szorakozz/20130917-braziliai-koncertje-alatt-rantottak-le-a-szinpadrol-beyonce-amerikai-enekesnot.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.