Ha a filmek vagy az esküvők, a cirkusz illetve a forralt bor szerelmese vagy, neked írtuk ezt a programajánlót!  

NÉZZ OSCAR-ESÉLYES FILMEKET!

Országszerte
Január 9-től

Nagyban tart a filmfesztiválok szezonja, a jelöltekről folyamatosan beszámolunk nektek, izgatottan várjuk a nyerteseket és a csodálatos szetteket, amelyekben a színésznők majd megjelennek a partin… Ha te is szeretnél ráhangolódni, ezen a héten menj moziba, és nézd meg a legesélyesebb filmeket. A Wall Street farkasa, a 12 év rabszolgaság és a Gravitáció egészen biztos köztük lesz!

Forrás: Thinkstock

ZAVARBÓL HARMÓNIA

Budapest
Január 11-14.

Üvegkoccanás, lánccsörgés, leejtett dobverő és fegyverdörgés egy zenei fesztiválon? Nos, nem lehetetlen - erről te is meggyőződhetsz a hétvégén az Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválon. Négy helyszínen, a Zeneakadémián, a Fugában, a BMC-ben és a Trafóban hallgathatsz meg különleges előadásokat, köztük pedig műhelymunka keretében ismerheted meg a darabok létrejöttének körülményeit, a zeneszerzők gondolatait.

TERVEZD MEG AZ ÁLOMESKÜVŐDET!

Szeged
Január 11-12.

Január az esküvői kiállítások időszaka, a hétvégén Szeged nyitja a sort. Nemcsak annak ajánlott, akinél idén aktuális a téma, ugyanis ez az a tipikus program, ahol megengedett a rózsaszín köd, a gátlástalan álmodozás és az édes romantika - szóval csajos esemény a javából. Persze ha érintett vagy és még nem tudod, milyen legyen a dekoráció, vagy érdekel, melyik virágból lehet a legszebb csokrot készíttetni, gondban vagy a menüvel, esetleg más kérdésben lenne szükséged segítségre, akkor is itt a helyed!

JÉGVIRÁGTÓL BORVIRÁGIG

Monor
Január 11.

A Monor környéki borászok újra várják az érdeklődőket étellel-itallal - és a hidegben kihagyhatatlan forralt borral. Házi sajtokat, finom leveseket is kóstolgathatsz - éhen egészen biztosan nem fogsz maradni, ha ellátogatsz a monori Strázsahegyre, a Szent Orbán tér környékére. A szabad levegőn akkor is érdemes kiszellőztetned a fejedet, ha aztán megtöltöd egy kis borgőzzel.

Forrás: Thinkstock

FARSANGNYITÓ "DALIDÓ" 

Debrecen
Január 11.

"Céhes hagyomány megelevenedik, vízkereszt utáni szombaton vigasság kezdődik." Igazi hagyományőrző farsangnyitóra invitál Debrecen. Szombaton délután három helyszínen, a Kölcsey Központban, a Baltazár Dezső téren és a Kossuth téren remek művészeti programok várnak, mellette pedig mézeskalács-készítés, népi mesterségek bemutatója hívogat. A farsangi időszak remek szabadtéri nyitóprogramjának ígérkezik a cívis rendezvény.

A VILÁG LEGJOBB ARTISTÁI

Budapest
Január 9-13.

Kétévente - immár tizedszer - a világ legjobb artistái és nemzetközi díjas produkciói gyűlnek össze Budapesten szórakoztatni a nagyérdeműt, miközben neves cirkuszok igazgatói kísérik figyelemmel a műsort, hogy kiválasszák a legjobb vendégprodukciókat saját közönségük számára. Az idei, jubileumi hétvégén látható lesz az Ambra és Yves Nicols spanyol légtornászduó, Don Christian, Európa egyik legnépszerűbb bohóca és a Casselly család Aranybohóc-díjas elefántszáma. Magyarországot két produkció képviseli: a Richter csoport lovas akrobataszáma és Simet László szemaforszáma. A rendezvény január 13-án látványos gálával és díjkiosztó ünnepséggel ér véget.