Humphrey Bogart nagy szerelme, a káprázatos hollywoodi díva 89 éves korában hunyt el. A hírt fia, Stephen Bogart erősítette meg.

"Ó, és jó lesz, ha hozzászoktok a gondolathoz: itt vagyok, és egy jó darabig még nem is készülök sehová" - mondta Lauren Bacall a színpadról lefelé menet, miután 2009-ben átvette tiszteletbeli Oscar-díjat. A gyönyörű hollywoodi színésznő, aki képes volt méltósággal megöregedni ott, ahol mások az örök fiatalság illúziójáért küzdenek New York-i otthonában hunyt el helyi idő szerint kedden este. Sajtóértesülések szerint a 90. életévében járó Bacall halálának oka agyvérzés volt.

Forrás: Origo

Lauren Bacall karrierje akkor indult be, amikor 19 évesen a Harper's Bazaar címlaplánya lett, a Warner Brothers azonnal szerződtette élete első filmjéhez, amelyben együtt szerepelt Humphrey Bogarttal, akivel egymásba szerettek. Bogart betegsége miatt, mindössze 33 éves volt, amikor elveszítette élete szerelmét.

Lauren Bacall szerelmei
"Oscar az egyetlen férfi az életemben, aki kitart mellettem" - mondta a színésznő, amikor átvette az Oscar-díjat 2009-ben. Pedig Humphrey Bogart mellett ott volt mellette Frank Sinatra is. Sőt, másodszor is férjhez ment Hollywood második Bogartjához. Miért gondolta mégis, hogy egyedül van? Korábbi írásunkból megtudhatod.

Bacall több mint harminc filmben szerepelt. Főbb szerepei között szokták említeni A kaktusz virágát, Az ifjúság édes madarát, a Viszontlátásra, Charlie-t. Egyik első filmje a Raymond Chandler regényéből 1946-ban készült A hosszú álom volt, de összesen több tucat filmben játszott, köztük a Szegények és gazdagok (1944), a Hogyan házasodik egy milliomos? (1953), az Északnyugati határ (1959), a Gyilkosság az Orient-expresszen (1974) címűekben.

Forrás: AFP/Robyn Beck

Oscar-díjra jelölték mellékszereplőként 1997-ben a Tükröm, tükröm című filmben játszott szerepéért. 2009-ben az Oscar-díjak közé sorolt életműdíjat kapott.

/1309/Laure2013924155536