Mark Twain szerint "az időjárás az az állapot, amire mindenki panaszkodik, de senki sem csinál semmit ez ügyben". Viszont ha ránk hallgatsz - és nem törődsz az időjárással -, ezen a hétvégén sem fogsz unatkozni. Tuti koncertek, lerészegítő kutatások, sport és autók is vannak most a terítéken. 

1. PUNNANY SZEZONZÁRÓ

2014. szeptember 26.
Budapest

Ami a Parkban kezdődött, az a parkban is ér véget! Telt házas májusi szezonnyitóval indult a pörgés, innen vitte a Punnanyt a lendületet tovább a legfontosabb hazai fesztiválok nagyszínpadaira. Nincs is jobb annál, mint tízezer rajongó előtt zenélni - állítja a csapat. A mozgalmas nyári szezon koronájaként ez a stílusos befejezés kihagyhatatlan: gigakoncert a Parkban, amire téged is várnak. Ne maradj otthon pénteken!

A májusi telt házas Punnany koncert a Budapest ParkbanFotó: Nagy Márton

2. VOLKSWAGEN TALÁLKOZÓ

2014. szeptember 27.
Mogyoród

A te szerelmed is autóbolond? Lepd meg és vidd el kirándulni a hétvégén! Ugyanis Volkswagenek lepik el a Hungaroring aszfaltját szombaton. Felsorakoznak az ország legszebb Golf modelljei. A Golfok mellett a Bogár, Passat, Scirocco és Corrado tulajdonosok előtt is nyitva áll majd a kapu. Rengeteg program és különleges autócsoda várja a négykerék szerelmeseit. Délután a Bëlga felelős a jó hangulatért, aztán pedig bográcsozás és tábortűz vár rád. Igazi "woodstocki" hangulattal zárhatod a napot a Doors Emlékzenekar&Joe Cocker Coverband jóvoltából. Igazi fanatikusoknak való program. Irány a Hungaroring!

3. SZÍVÜNK NAPJA

2014. szeptember 28.
Budapest

A te szíved jól van? Szeptember utolsó vasárnapja a szívügyünk lett, legyen a téid is. Összefogott a Kardiológusok Társasága és a Szívalapítvány, így kéz a kézben szervezik meg a Szívünk Napját. Téged is szuper programokkal várnak a Városligetbe, ahol megtudhatod, mit tehetsz a szívedért. Sétálhatsz, futhatsz, tekerhetsz, szűrővizsgálatokon, tanácsadáson és előadásokon vehetsz részt. A szervezők most elsősorban a mozgásra összpontosítanak, hogy a felnőttek és a gyerekek is megtanulják végre: csak egészséges gyermekből lehet egészséges felnőtt. Az aprónépre külön programok várnak. A Teddy Maci Kórház orvostanhallgatói eléjük varázsolják az elsősegélynyújtás világát, izgalmas játékokban vehetnek részt és aki ügyes, az most sem távozik üres kézzel! A Barátok közt szereplői és Katus Attila is ott lesz. Fogd kézen a családot és töltsétek a vasárnapot a szabadban. Ez a nap a szívedért van!

Forrás: Thinkstock
Ismerd meg a Szívderítőt!
Szívderítő olyan közösségi oldal, amelyen az érintettek hiteles, ellenőrzött információkhoz jutnak szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről. A szakmai felügyeletet a Magyar Kardiológusok Társasága látja el, közülük kerülnek ki az oldal szakértői is.

Kérdezz, olvasd cikkeinket, nézd meg videóinkat, főzd meg az általunk ajánlott ételeket, hozz létre csoportokat vagy lépj be a már meglévő közösségekbe - vigyázzunk együtt a szíved egészségére!

4. CSAVARD FEL A SZŐNYEGET!

2014. szeptember 28.
Budapest

Elvesztél a jógairányzatok között? A Jógafesztivál a legjobb hely, hogy mindent megtudj a jógáról. Mindent, amit tudni akartál, de még sosem merted megkérdezni… A helyszínen kipróbálhatod minden fajtáját, hogy megtaláld az igazit. Láthatsz bemutatókat, lesznek gyerekprogramok és piactér is. Összefuthatsz olyanokkal, akiknek mára már a szenvedélyükké vált ez a mozgás. Meg fogsz lepődni, milyen sokan vannak!

5. KUTATÓK ÉJSZAKÁJA

2014. szeptember 26.
Budapest

Lázadás a sztereotípiák ellen, ugyanis ezen az éjszakán hamar kiderül: nem minden kutató unalmas fazon és a tudomány sem az. Egész Európában egy napon, szeptember utolsó péntekén tartják a Kutatók éjszakáját. A cél, hogy a tudósokról kialakult kép megváltozzon és szórakoztató formában táruljanak fel az egyes tudományterületek. Mozizhatsz a Planetáriumban 3D-ben, beleshetsz az egyetemek laborjaiba, tárt karokkal várnak a különböző kutatóközpontok, olyan helyszíneken járhatsz, ahol máskor biztosan nem. Szerb Antal szerint "Az első találkozás a tudománnyal olyan részegítő, mint a szerelem". Itt az ideje "becsiccsenteni"!